25. september 2021
Emilie Clausen med det synlige bevis på sejren i DM i hulspil for juniorer. Den 18-årige Næstved-spiller vandt finalen på 18. og sidste hul i Vejle Golf Club. Foto: DGU
Emilie Clausen med det synlige bevis på sejren i DM i hulspil for juniorer. Den 18-årige Næstved-spiller vandt finalen på 18. og sidste hul i Vejle Golf Club. Foto: DGU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den næste mester i rækken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den næste mester i rækken
Sport Sjællandske - 30. juli 2021 kl. 06:52
Af John Ringstrøm

Regnen med mestre i Næstved Golfklub vil tilsyneladende ingen ende tage.

For nylig blev Christoffer Bring europamester for amatører og i fjor blev han dansk mester i hulspil. I 2018 tog Frederik Birkelund det danske hulspils-mesterskab og nu har den sydsjællandske klub også fået en på pigesiden.

18-årige Emilie Clausen var bedst af alle, da årets DM i hulspil blev afgjort i Vejle Golf Club - et sted hun bare to uger forinden havde vundet »Vejle-Matchen«.

- Det er jo meget fedt. Og det er klart min største sejr, siger Clausen, der er i gang med sit sidste år som junior.

Hun er samtidig Næstved-klubbens første mester på pige/kvinde-siden.

- Det er jo ikke ligefrem pigegolf, som vi i Næstved er mest kendt for. Det er mere mændene. Så det er da fedt at bryde den stime, siger hun med et smil.

Faktisk indledte Emilie Clausen ikke mesterskabet i Vejle synderligt godt. Hun kvalificerede sig som nummer 10 efter de to første runder slagspil, men derfra lød den på lutter sejre i hulspils-matcherne.

- Jeg kom ind i en god »krydsning« og vandt både første og anden kamp, hvor jeg spillede meget bedre end i slagspil. Jeg vandt også 1/8- og 1/4-kvartfinale tirsdag og så de to sidste onsdag. Det var en hård turnering med mange runder, og ingen af dem gik vi under 17 huller, fortæller Emilie Clausen.

I semifinalen mødte hun landsholdsspilleren Louise Dahl fra Værebro.

- Jeg kender hende rigtig godt. Vi var lige efter hul 16, hvor jeg ellers havde et halvanden meter put for at vinde. Men jeg vinder så på hul 17, siger Clausen, der stod overfor Victoria Kristensen fra Nordvestjyske Golfklub i finalen.

- Jeg kom faktisk ikke vildt godt fra start og efter ni huller var jeg tre nede. Vi delte hul 10 og 11, så jeg var stadig tre nede med syv huller tilbage. Jeg vandt hul 12, 13 og 14, og vi var lige igen. Vi delte de tre næste og var lige inden sidste hul - et par 5-hul. Her slog jeg et dejligt drive og et dejligt fem-jern ind til green og havde et eagle-put på syv meter. Herfra to-puttede jeg og lavede en birdie, mens hun lavede en par. Det var dejligt, konstaterer den unge Næstved-spiller.

Mange vil måske miste modet i en hulspils-match, hvor man er tre slag efter modstanderen, når der kun mangler syv huller - men ikke Emilie Clausen.

- Jeg har haft mental-træner på et års tid nu, og det har helt sikkert været med til, at jeg holdt hovedet koldt, selv om jeg var presset. Det er svært at skille følelser, golfspillet og træthed ad, når man har spillet så mange runder på så få dage. Det har gjort en stor forskel for mig og det var måske lige dét, der gjorde det sidste, mener den 18-årige sydsjællænder.

Torsdag var hun lige et smut forbi hjemmeklubben og hygge sig med en lille putte-konkurrence, som hun naturligvis vandt over mor og storebror, men ellers står de næste opgaver for døren.

- Jeg skal spille to turneringer på Elite Tour, der er et klubmesterskab, Dragør Pokalen og en oprykningskamp med klubholdet i kvalifikationsrækken, siger Emilie Clausen, der selvfølgelig også får tid til at nyde den nye titel som danmarksmester.

- Det er jo ikke fordi, der er de store præmier i det, men titlen og æren giver nok nogle muligheder og selvfølgelig anerkendelse, lyder det fra den nye mester, som skal i 2.g efter sommerferien.

Stemmer du til kommunalvalget i år?