21. oktober 2021
Frederik Søgaard og Amalie Magelund fra Team Skælskør er udtaget til henholdsvis Thomas Cup og Uber Cup, der spilles i Aarhus fra 9.-17. oktober. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Frederik Søgaard og Amalie Magelund fra Team Skælskør er udtaget til henholdsvis Thomas Cup og Uber Cup, der spilles i Aarhus fra 9.-17. oktober. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debutanter er klar til at tage ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debutanter er klar til at tage ansvar
Sport Sjællandske - 18. september 2021 kl. 06:24
Af Claus Rasmussen

Badminton Danmark har udtaget hele 10 debutanter til de kommende Thomas Cup- og Uber Cup-finaler på hjemmebane i Aarhus, og blandt dem er både Frederik Søgaard, Amalie Magelund og Freja Ravn fra Team Skælskør.

- Jeg var da glad for at se mit navn på listen, siger Frederik Søgaard.

- Hvis jeg ikke var blevet udtaget, så var jeg blevet både overrasket, skuffet, irriteret og sur. Omvendt havde jeg heller ikke taget det for givet.

Frederik Søgaard er tidligere gået glip af VM individuelt på grund af en knæskade, ligesom han var været tvunget ud i en lang pause på grund af en alvorlig fiberskade i ryggen.

Nu er UVM-sølvvinderen fra 2015 dog endelig klar til et par af de største internationale opgaver en badmintonspiller kan opnå.

I første omgang er det Sudirman Cup - VM for blandede hold - i Finland fra 26. september og en uge frem, og derefter følger Thomas Cup - VM for herrehold - i Aarhus fra 9.-17. oktober.

- Jeg tror, jeg får ret meget ansvar i Thomas Cup. Nu må vi se, hvilke konstellationer landstrænerne satser på, men jeg tror da, jeg har ret gode chancer for at komme på banen, siger den 24-årige doublespiller.

Frederiks Søgaards faste internationale makker og klubkammerater, rutinerede Mads Pieler Kolding, er også med i truppen, men de to Skælskør-spillere er ikke udtaget som par.

- Jeg er meget alsidig i forhold til at kunne spille sammen med alle typer, så jeg kan bruges, hvor der er plads. Både sammen med Mads eller andre, siger Frederik Søgaard.

Sammen med holdkammeraterne skal han forsøge at gentage triumfen fra 2016, hvor de danske herrer blev verdensmestre for første gang.

Ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen er målet en medalje, men i første omgang gælder det om at spille sig videre fra den indledende pulje, hvor modstanderne er Frankrig, Tyskland og Sydkorea.

- Det er en stor ting, og man skal også forberede sig på, at det er på hjemmebane, hvor der forhåbentlig bliver fuldt hus, store forventninger og stor opmærksomhed, siger Frederik Søgaard.

- Det bliver sjovt og spændende, og vores mindset er, at vi vil gå hele vejen. Vi kan jo tage 2016 som eksempel på, at alt kan lade sig gøre. Dengang var Danmark heller ikke favorit og havde ikke de bedste spillere. Men vi havde det bedste hold.

Danmark har aldrig vundet Uber Cup - VM for damehold - og det kommer nok næppe til at ske denne gang heller.

- Vi er i en hård pulje med Malaysia, Canada og Kina, men vi går efter at komme videre. Det bliver nogle hårde kampe, men vi kan næsten kun overraske, siger Amalie Magelund, der til daglig danner par med Freja Ravn i damedouble.

Og de to kan meget vel få en afgørende rolle.

- Vi har jo tre stærke damedoubler, og jeg ved jo ikke, hvem trænerne vælger at bruge. Men jeg håber da at komme på banen, og jeg ville heller ikke have noget imod at spille en afgørende kamp, siger Amalie Magelund.

- Jeg havde ikke regnet med at komme med, men jeg havde håbet på det. Det bliver sindssygt fedt, og jeg glæder mig helt vildt.

I alt har Badminton Danmark udtaget 12 herrer og 11 damer - og blandt dem er også Line Christophersen fra Dianalund og Mette Poulsen, der stammer fra Næstved.

Derimod blev der ikke plads på Thomas Cup-holdet til mønboen Niclas Nøhr. Han er dog med i truppen til Sudirman Cup.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?