9. juli 2020
- Vi havde en god lodtrækning og spillede også godt, siger Mads Emil Christensen, der vandt Norwegian Internatinal sammen med sin svenske makker Emma Karlsson. I finalen slog de franskmændene William Villeger og Sharone Bauer (i rødt).Foto: Norges Badminton Forbund
- Vi havde en god lodtrækning og spillede også godt, siger Mads Emil Christensen, der vandt Norwegian Internatinal sammen med sin svenske makker Emma Karlsson. I finalen slog de franskmændene William Villeger og Sharone Bauer (i rødt).Foto: Norges Badminton Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk-svensk sejr i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk-svensk sejr i Norge
Sport Sjællandske - 11. november 2019 kl. 17:40
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var slet ikke så tosset en idé, da Emil Hybel fra Slagelse forslog Næstved-drengen Mads Emil Christensen at danne en mixeddouble med svenske Emma Karlsson.

I september nåede parret semifinalen i debut-turneringen Polish International, og allerede i andet forsøg sikrede de sig den første internationale turneringssejr.

Søndag snuppede Mads Emil Christensen og Emma Karlsson førstepladsen i Norwegian International i Sandefjord med en finalesejr på 21-19, 16-21, 21-12 over franskmændene William Villeger og Sharone Bauer.

- Vi vidste, det ville blive svært, for vi havde set dem spille, og de var f...... gode. Men vi havde kigget noget video og var klar fra start, siger Mads Emil Christensen, der ikke tøver med at kalde sejren i Norge for karrierens bedste resultat.

Undervejs slog det dansk-svenske par blandt andre de andenseedede danskere Emil Lauritzen og Iben Bergstein samt englænderne Ethan Van Leeuwen og Lizzie Tolman, men faktisk var festen ved at slutte allerede i entreen.

Mads Emil Christensen og Emma Karlsson tabte nemlig første sæt i 1. runde mod Mads Muurholm og Clara Gravesen så klart som 14-21.

- Da tænkte jeg, at der godt nok er lang vej..., siger Mads Emil Christensen.

Snuser til landsholdet
Den 22-årige Kastrup Magleby-spiller har også lang vej foran sig i karrieren, men sejren i Norge er et godt skridt på vejen.

- Det betyder en del for selvtiliden, og jeg tror, vi kan spille endnu bedre. Vi passer sindsygt godt sammen - både spillemæssigt og mentalt.Emma er rigtig god ved nettet og dækker mixed-punkterne. Så kan jeg få nogle løft at arbejde med, siger Mads Emil Christensen.

Senere på måneden stiller parret op i den stærkere besatte Scottish Open - hvor de skal møde englænderne Rory Easton og Sian Kelly i kvalifikationsturneringen - og til december gælder det så Itaiian International.

Hvad der skal ske derefter, er endnu ikke aftalt.

- Nu må vi se, siger Mads Emil Christensen, der håber at kunne etabelere sig som en af de bedste danske mixeddouble-herrer.

- Vi har jo ikke nogen rigtig gode mixer i øjeblikket, så jeg håber da, at det kan blive mig, siger han.

- Jeg træner med landsholdet tre gange om ugen som sparringspartner for damedoublerne, men jeg er også med i mixeddoubletræningen engang imellem, og det er rigtig fedt. Jeg kan godt mærke, at jeg stadig mangler lidt stabilitet og styrke, men ellers er jeg meget godt med, synes jeg. Så det er bare med at klø på.

Semifinaleplads til Pillai
Team Skælskørs svenske damesingle Ashwathi Pillai var også med i Norwegian International, men måtte se sig slået 12-21, 12-21 af den senere vinder Sung Shuo Yun fra Sydkorea i semifinalen.

Solrød Strand-spilleren Frederikke Lund fra Næstved nåede 2. runde i damesingle, men tabte sin første kamp i damedouble sammen med Signe Schulz.

Så gik det bedre for klubkammeraten Emil Hybel. Godt nok tabte han i kvalifikationen i herredouble sammen med Rasmus Espersen, men i mixeddouble blev det til en kvartfinaleplads.

Her måtte Emil Hybel og svenske Johanna Magnussen dog se sig slået af englænderne Ethan Van Leeuwen og Lizzie Tolman.

Johanna Magnussen fik alligevel en turneringssejr, da hun vandt i damedouble sammen med Emma Karlsson, der altså kunne rejse hjem med to titler i bagagen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?