29. juli 2021
Christoffer Bring har storebror Frederik ved sin side som caddie under debuten i The Open, og efter de første 18 huller er Næstved-spilleren to slag over par. Privatfoto
Christoffer Bring har storebror Frederik ved sin side som caddie under debuten i The Open, og efter de første 18 huller er Næstved-spilleren to slag over par. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk major-debutant kæmpede med nerverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk major-debutant kæmpede med nerverne
Sport Sjællandske - 15. juli 2021 kl. 22:15
Af Claus Rasmussen

- On tee, from Denmark: Christoffer Bring.

Sådan lød det torsdag klokken cirka 12.45 dansk tid, da starteren ved The Open præsenterede den eneste danske deltager i den 149. udgave af turneringen.

- Det var fedt at stå mellem tribunerne og høre sit navn blive råbt op, siger den 22-årige europamester fra Næstved Golfklub.

- Men jeg tror lige, jeg sprang en vejrtrækning over..., siger han med et grin.

Nervøsiteten var til at forstå, for det var første gang sydsjællænderen skulle konkurrere mod hele den professionelle verdenselite og syv andre amatører i en af golfsportens fire vigtigste turneringer - de såkaldte majors.

Små fem timer senere kunne Christoffer Bring dog drage et lettelsens suk. Han klarede de 18 udfordrende huller i Royal St George's Golf Club i det sydøstlige England i to slag over par - og det var bedre end store navne som for eksempel Phil Mickelson, Mark Leishmann, Jason Day, Martin Kaymer med flere.

- Det var fedt at være med og få sin debut, siger Christoffer Bring.

- Jeg er fint tilfreds med runden, når man tænker på, at det er min første major. Det føles altså lidt anderledes i kroppen, end når man spiller en almindelig turnering.

Christoffer Bring lagde ud med tre par, men lavede så dobbeltbogey på 4. hul.

- Den kom lidt ud af ingenting. Det var ét dårligt slag, der kostede dyrt. Jeg havde slået et godt drive midt i fairway, men fik så trukket andetslaget ud, hvor man bare ikke må være, siger Christoffer Bring, der måtte skrive en sekser på scorekortet.

I det hele taget lurer farerne overalt på den historiske golfbane, der ligger tæt på kysten, og vinden er en konstant udfordring i forsøget på at styre bolden fri af knæhøj rough og dybe bunkere.

- Man skal holde tungen lige i munden i golf generelt. Men i links-golf skal man passe ekstra på, siger Christoffer Bring.

En birdie på 6. hul pyntede på scoren, og Bring sluttede de første ni huller i +1.

- Jeg kæmpede med det i dag, og især på de første syv huller skulle jeg kæmpe for par. Jeg slog ikke bolden, som jeg havde håbet på, men sådan er det nok bare, når det er første gang, siger Christoffer Bring.

- Men på bagni kom jeg ind i en bedre rytme.

Alligevel blev det til bogeys på både 12., 13. og 15. hul, mens den helt store opmuntring kom på 14, hvor Christoffer Bring præsterede en eagle - tre slag på et par 5 hul.

- Det gav lidt af et boost, siger Næstved-spilleren, der sluttede runden med tre par på stribe og en total på +2.

Dermed er Christoffer Bring delt nummer 91 i det 156 mand store felt. Til gengæld er han næstbedste amatør, og dermed stadig med i kampen om »The Silver Medal«. Inden fredagens runde er han dog tre slag efter kineseren Yuxin Lin i -1.

Fredag begynder Christoffer Bring sin runde allerede klokken 7.46 dansk tid, og når de 18 huller er overstået, kan det blive en lang og spændende eftermiddag og aften, mens de andre spiller færdig.

Det er nemlig kun de 70 bedste efter 2. runde, der går videre til finalerunderne lørdag og søndag.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?