31. oktober 2020
Arrangørerne fra Pingel MTB Race & Fun har gjort årets DM-rute i Fruens Plantage endnu mere udfordrende end sædvanligt, fortæller klubbens ruteplanlægger Steen Dalum.F oto: Jan Jensen
Arrangørerne fra Pingel MTB Race & Fun har gjort årets DM-rute i Fruens Plantage endnu mere udfordrende end sædvanligt, fortæller klubbens ruteplanlægger Steen Dalum.F oto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-rute med ekstra udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-rute med ekstra udfordringer
Sport Sjællandske - 15. juni 2019 kl. 08:10

Der er tilmeldt 262 ryttere til søndagens DM i mountainbike i Fruens Plantage syd for Næstved, men det nok største navn mangler.

Den seksdobbelte verdensmester Annika Langvad brækkede hånden i et styrt for et par uger siden, og dermed er kvindernes DM-titel »ledig« i år.

Til gengæld stiller den forsvarende mester op hos herrerne, og Sebastian Fini er opsat på at genvinde titlen.

Han kan dog se frem til hård konkurrence fra blandt andre Simon Andreassen og Jonas Lindberg.

Kvinderne skal køre 28.2 kilometer på stejle stigninger og dramatiske nedkørsler, mens mændene kan se frem til 32,9 kilometer på den godt 4,5 kilometer lange, kuperede rundstrækning.

- Vi er kendt for at lave en rute, der er hård, intens og sjov. Og i år har vi skåret cirka en kilometer af strækningen for at gøre den mere publikumsvenlig, siger Steen Dalum fra arrangørklubben Pingel MTB Race & Fun.

- Når man fjerner det lange lige stykke, får rytterne en ekstra omgang, og så bliver det hårdere, siger han.

Som om det ikke var nok, kan lørdagens varslede regnmængder gøre udfordringen endnu hårdere.

- Normalt kan banen tage meget vand, for det er en én stor bunke grus, og desuden er ruten lagt, så vandet løber væk. Men der er jo nedkørsler med rødder og sten, og når de bliver våde, så stiger sværhedsgraden. Og opkørslerne bliver tungere og hårdere, siger Steen Dalum.

Elite-rytterne kan både følges i terrænet og på live-stream på stævnepladsen, hvor der også skal kåres mestre i diverse ungdomsklasser og aldersgrupper. Første start går klokken 9.00.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?