25. oktober 2021
John Axelsen fra Sorø Golfkub var en af kun tre spillere under par efter tre runder på Great Northern. Desværre var de to andre bedre end Sorø-spilleren, som sluttede på tredjepladsen. Foto: Ecco Tour
gallery icon

Se billedserie

John Axelsen fra Sorø Golfkub var en af kun tre spillere under par efter tre runder på Great Northern. Desværre var de to andre bedre end Sorø-spilleren, som sluttede på tredjepladsen. Foto: Ecco Tour
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Både glæde og skuffelse i toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både glæde og skuffelse i toppen
Sport Sjællandske - 17. september 2021 kl. 19:06
Af Claus Rasmussen

Da Ecco Touren gæstede Great Northern i Kerteminde for et år siden, vandt John Axelsen fra Sorø Golfklub turneringen, og vestsjællænderen var også med helt fremme i årets udgave.

Efter tre runder på den fynske superbane måtte John Axelsen dog tage til takke med en tredjeplads i -1 - to slag efter Peter Launer Bæk fra Odense Eventyr, der vandt foran Andreas Hillersborg Sørensen fra Roskilde.

Og selv om John Axelsen kunne tage hjem med 45.000 kroner og mere end 6.000 ranglistepoint, så var det svært at aflæse på humøret efter finalerunden.

- Jeg er helt klart skuffet..., siger John Axelsen.

- Jeg havde alle muligheder, hvis jeg bare havde spillet nogenlunde på de sidste huller. Men der kom altså nogle fejl, som ikke burde have været der.

Axelsen lavede bogey på både 15., 16. og 17. hul, og så var det ikke nok med en afsluttende birdie på 18.

Alt i alt var Sorø-spilleren fire slag over par i sidste runde, hvor der ikke var én eneste af de 31 spillere, der var rundt i par.

- Der var rigtig meget vind og så regnede det også. Så det var rigtig svært. Men det var ikke derfor, at jeg scorede højt, siger John Axelsen.

Med en samlet præmiesum på 500.000 kroner var Great Northern Challenge den klart største turnering i årets Nordic Golf League - og en god mulighed for spillere til at sikre sig vigtige point til ranglisten.

De 10 bedste på »Road to Europe« rykker op på den europæiske Challenge Tour i næste sæson, og tredjepladsen sendte John Axelsen fra 21.-pladsen og op på 11.-pladsen.

- Så det kan selvfølgelig bruges til noget, men det er top 5, jeg gerne vil ind i, for det giver en bedre kategori på Challenge Touren, siger John Axelsen, der regner med at spille med i fire af de resterende fem turneringer i sæsonen.

Kun i næste uge springer han over, når feltet spiller Big Green Egg Swedish Matchplay Championship i Skövde Golfklubb.

Her er Christian Jacobsen fra Korsør Golf Klub til gengæld tilmeldt, og han tager til hulspilsturneringen i Sverige med nyvunden selvtillid efter en delt fjerdeplads i Great Northern Challenge.

- Det var dejligt. Det har været nogle hårde uger..., siger en glad Christian Jacobsen, der missede cuttet i to af de seneste tre turneringer og blev nummer 42 i sidste uge.

På Great Northern leverede han til gengæld sæsonens klart bedste resulat og indkasserede 25.833,33 kroner og 3.475 point. Det er mere end dobbelt så mange som i de foregående 14, og sender vestsjællænderen 26 pladser frem til nummer 41 på ranglisten.

- Jeg fik noget træning af Michael Jürgensen og fik nogle gode tanker med ud. Så ramte jeg bolden godt, og så begyndte jeg også at slå den tæt på, siger Christian Jacobsen.

- Vi spillede Great Nothern i den absolut sværeste vindretning, men jeg holdt mig ude af problemer. Efter første runde lå jeg uden for cutgrænsen, men da havde jeg også fem treput. Torsdag havde jeg ét, og i dag havde jeg slet ingen. Så hvis jeg havde puttet lige så godt i første runde, så havde det været rigtig godt, siger Christian Jacobsen.

- Jeg har haft svært ved at sætte tre gode runder sammen, men nu tager jeg i hvert fald afsted til Sverige med lidt mere selvtillid end i de sidste par uger. Og i hulspil kan alt jo ske, og alle kan vinde, siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?