9. marts 2021
Kim Astrup (til højre) og Anders Skaarup Rasmussen går glip af næste uges sæsonfinale på badmintonspillernes World Tour. Foto: Claus Rasmussen
Kim Astrup (til højre) og Anders Skaarup Rasmussen går glip af næste uges sæsonfinale på badmintonspillernes World Tour. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Astrup og Skaarup misser sæsonfinalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Astrup og Skaarup misser sæsonfinalerne
Sport Sjællandske - 20. januar 2021 kl. 12:42
Af Claus Rasmussen

Tirsdagens nederlag i 1. runde af Toyota Thailand Open blev dyrt for Kim Astrup fra Team Skælskør og makkeren Anders Skaarup Rasmussen. I bogstaveligste forstand.

Dagen derpå måtte den bedste danske herredouble nemlig konstatere, at de går glip af næste uges sæsonfinaler i Bangkok, ranglistepoint og minimum 10.500 dollars i præmiepenge.

Trods nederlaget til ungdomsverdensmestrene Leo Rolly Carnando og Daniel Marthin fra Indonesien, havde Kim Astrup og Anders Skaarup stadig chancen for at slutte blandt de otte bedste par på World Tour-ranglisten og kvalificere sig til næste uge.

Den mulighed forsvandt dog onsdag.

Englænderne Ben Lane og Sean Vendy slog de femteseedede indonesere Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto 21-18, 21-19 og sendte dermed danskerne ned på niendepladsen på ranglisten.

- Vi er lige ved og næsten, og vi er meget tæt på top niveau. Så det er sindsygt irriterende, at vi skal hjem nu, siger Kim Astrup, efter to ærgerlige uger i den thailandske hovedstad.

I den første udgave af Thailand Open tabte danskerne i 1. runde til de senere vindere Lee Yang og Wang Chi-Lin fra Taiwan, og i denne uge blev det så til et bittert nederlag på 19-21 i tredje sæt mod de unge indonesere.

- Vi tager hjem med en uforløst følelse. Vi har spillet rigtig godt og tabt to kampe. Vi havde ikke marginalerne med os, og desværre var vi ikke i stand til at lukke kampen i to sæt mod de to indonesere, siger Kim Astrup.

- Det ærgrer mig vildt meget, for jeg føler, vi har godt styr på det, og vi spiller rigtig godt. Så vi mangler lige en forløsende sejr, som ville give lidt selvtillids-boost og gøre os endnu stærkere til næste kamp.

Foreløbig er Kim Astrup og Anders Skaarup første reserve til næste uges turnering, og foreløbig bliver parret i Bangkok uge ud.

- Vi har fly hjem lørdag nat, så vi ser lige det hele an, siger Kim Astrup med et lille smil.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?