11. december 2018
Næstved Stadion taget fra oven på en snefri dag og før varmen havde fundet vej under græstæppet. Det burde have været klar til forårspremieren, men teknikken er langt fra på plads. Foto: Næstved Hallerne
Næstved Stadion taget fra oven på en snefri dag og før varmen havde fundet vej under græstæppet. Det burde have været klar til forårspremieren, men teknikken er langt fra på plads. Foto: Næstved Hallerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varmen bliver ikke tændt i 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmen bliver ikke tændt i 2. division
Sport SJ - 09. marts 2018 kl. 06:01
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Kommune har brugt cirka 4,5 millioner kroner på at lægge varme under græsset på byens stadion, men selv om det nu er på plads, bliver der ikke tændt for anlægget, før Næstved Boldklub rykker op i 1. division.

arrow Læs også: Her er skuret der skaffer varme i banen

- Der er ikke fra DBU (Dansk Boldspil-Union, red.) krav om, at der skal være varme i banen i 2. division. Så længe Næstved Boldklub spiller i 2. division, bliver der ikke tændt for anlægget. Hvis klubben, som vi alle håber, rykker op i 1. division til sommer, er kommunen hurtigt klar til at slutte det til i efteråret, når der er brug for det, siger Kim Dawartz, centerchef for Borger og Kulturservice i Næstved Kommune.

Han påpeger også, at det koster cirka 160.000 kroner alene i tilslutningsafgift, og så længe klubben ikke er forpligtet til at have varme i banen, ser han ingen grund til at bruge skatteydernes penge på driften af varmeanlægget.

Den manglede varme er også medvirkende til, at banen ikke er klar til forårets premiere i 2. divisions oprykningsspil mellem Næstved og Avarta 18. marts. Hvis vejret ikke bliver bedre, kan kommunen ikke behandle græsset på »gammeldags manér«, og så er næste hjemmekamp mod Kolding skærtorsdag også i fare for aflysning.

- Vi er jo dødærgerlige over det. Vi har snakket med Avarta om at bytte, så vi spiller hos dem først, men det vil de ikke. Vi overvejer, om vi skal aflyse, spille i Storhallen eller på den nye kunstbane ved klubhuset. Men det er heller ikke godt for hverken vores sponsorer eller tilskuere, konstaterer direktør i Næstved Boldklub, Line Høilund.

arrow Politisk udvalg står fast: Ingen varme i banen før 1. division
05. april 2018 kl. 12:10 Opdateret: kl. 09:58
arrow Politiker om stadionvarme: Pinligt og tragikomisk
27. marts 2018 kl. 10:34 Opdateret: kl. 09:28
arrow Det kan koste 7000 kr. om dagen at tænde for varmen på stadion
19. marts 2018 kl. 06:05 Opdateret: kl. 17:38