23. marts 2019
12-årige Alisa Khanzhina fra Humlebæk er i disse dage i Rusland, hvor hun repræsenterer Danmark ved et internationalt børnefodboldstævne, der er arrangeret af de russiske VM-værter og FIFA. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

12-årige Alisa Khanzhina fra Humlebæk er i disse dage i Rusland, hvor hun repræsenterer Danmark ved et internationalt børnefodboldstævne, der er arrangeret af de russiske VM-værter og FIFA. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM blev tyvstartet i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM blev tyvstartet i børnehøjde
Sport SJ - 13. juni 2018 kl. 11:36
Af Simon Ydesen i Moskva
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokomotiv Moskvas top-moderne træningsanlæg lagde tirsdag kunstgræs til, da børn fra hele verden dystede i et mini-VM som en slags officiel optakt til den rigtige VM-turnering, der sparkes i gang torsdag.

Det er så at sige hele verden, der er samlet i disse dage og uger i Moskva.

Millionbyen har fået sit i forvejen høje indbyggertal hævet som følge af det forestående VM. FIFA og de russiske arrangører har i den forbindelse inviteret børn fra hele verden til den russiske hovedstad for at markere, at VM også er børnenes fest.

Til tirsdagens ungdomsturnering var børn i alderen 10-12 år inddelt på mixede hold. Således kunne man se pakistanere spille sammen med børn fra Sydafrika og Sverige. Børnene blev trænet af lidt ældre børn, der havde fået til opgave at agere mentorer og tolke. Det der med oversættelsen var nu ikke så vigtigt. Dagens unge kan engelsk i en grad som kommer bag på en efterhånden halvgammel journalist. Og rakte sprogkundskaberne ikke til klar tale, så er kropssprogets kunst stadig et universalt virkemiddel. Der blev gået til den, men i turneringens ånd var det venskabet og samværet, der var i højsædet.

Turneringens officielle navn er Football For Friendship, og børnenes opførsel var eksemplarisk og helt i turnerings ånd.

Nordsjællandsk deltagelse
Danmarks eneste deltager var 12-årige Alisa Khanzhina fra Humlebæk, som havde en hyggelig dag med sine nye venner fra hele verden. Hun har russiske forældre, men har boet hele sit liv i Nordsjælland. Til dagligt spiller hun fodbold på B93's pigehold.

- Jeg er rigtig glad for at være med. Mine kammerater var ret jaloux, da jeg fortalte, at jeg skulle til Rusland for at spille fodbold, fortæller Alisa Khanzhina.

Hun går naturligvis op i at vinde, men resultaterne er ikke så vigtig for den samlede oplevelse, der først og fremmest byder på mange nye venskaber.

- Det kan godt være svært at spille fodbold sammen med nogle spillere, som jeg slet ikke kender. Men venskabet er det vigtigste. Jeg har fået så mange nye venner, og det er bare fedt at være her, siger Alisa Khanzhina, der har en kæmpe fordel i forhold til mange af de andre deltagende børn.

- Jeg snakker dansk, engelsk, russisk, fransk og spansk, så jeg er blevet kaldt Google Translate, fordi jeg kan oversætte for mange af de andre børn, når de ikke forstår hinanden. Det er også lidt lettere for mig at snakke med mine holdkammerater, siger Alisa Khanzhina.

Den enlige danske deltager håber, at både det danske og russiske landshold klarer sig godt til den kommende slutrunde, men favoritspilleren kommer fra Brasilien.

- Neymar er min favoritspiller, og jeg holder med Barcelona, når vi snakker klubhold, fortæller Alisa Khanzhina.

Det er ikke kun fodbold, som er på programmet for de flere hundrede fodbold-børn. De skal også deltage i en børnekonference, hvor børns vilkår og rettigheder er det overordnede emne.