19. februar 2019
Oskar Madsens kometkarriere har nu kastet en landsholdsplads af sig til EM-kampen ude mod Rumænien onsdag aften. Foto: Christina Hesselholt
Oskar Madsens kometkarriere har nu kastet en landsholdsplads af sig til EM-kampen ude mod Rumænien onsdag aften. Foto: Christina Hesselholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oskar Madsen skal med landsholdet til Rumænien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oskar Madsen skal med landsholdet til Rumænien
Sport SJ - 14. august 2018 kl. 06:00
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været én af de mest mindeværdige somre, den bare 18-årige volleyballspiller Oskar Madsen fra Skælskør kan huske. Ikke kun på grund af det ekstremt gode vejr, for det har han nærmest ikke haft mulighed for at opleve, men mere på grund af landsholdsdebut, masser af testkampe og nu en udtagelse til EM-kvalifikationskampen mod Rumænien.

Det startede med en tur til Polen, hvor han kom på banen i to af de tre kampe mod Israel, og senest i den forgangne weekend i Brøndby gjaldt det fire testkampe mod Norge.

- Den første kamp spillede jeg ikke. I den anden gik det rigtig dårligt for mig personligt, jeg kunne ikke finde rytmen. I den tredje kamp fik jeg et halvt sæt, hvor det gik nogenlunde - lidt op og ned. Men i den fjerde spillede jeg to sæt og det gik rigtig godt. Det prøver jeg at tage med mig, siger VK Vestsjællands unge stortalent.

Fedt at være afsted
Det danske landshold henholdsvis tabte 1-3, vandt 3-0, spillede uafgjort 2-2 (der blev ikke spillet et femte sæt) og tabte 0-3 til nordmændene.

- Holdet har fundet rytmen. De seks startende ved, hvad der skal til, og kommunikationen fra hæver til modtagning fungerer, vurderer Oskar Madsen, der mandag var til foto-optagelser sammen med landsholdet, inden den om aftenen stod på den sidste træning i denne omgang.

- Tirsdag tager vi til Bukarest og spiller mod Rumænien onsdag, siger Oskar Madsen, der nærmest selv lyder overrasket over at høre ham sige »vi«.

Teenageren er nemlig udtaget af landstræner Mikael Trolle til den trup, der skal i aktion i Danmarks første EM-kvalifikationskamp, hvor de også er i pulje med Finland.

- Det er megafedt. Fedt at være afsted med landsholdet. Det er så professionelt og alle er opsatte på det. Vi skal bare afsted og gøre det så godt, vi kan, konstaterer Madsen.

Har løsnet op
Om han kommer til at spille onsdag i rumænske Craiova, vil vise sig.

- Min rolle lige nu er at være på det, vi kalder »B-holdet«. Jeg er fjerde-kant, og på B-holdet er der én kantspiller foran mig. Men jeg har spillet fire sæt og det har været fedt at prøve, siger den vestsjællandske liga-spiller, som naturligvis melder sig klar, hvis landstræneren kalder ham ind i kampens hede.

Sker det ikke, er der alligevel en masse, Oskar Madsen kan tage med.

- Der er tusinde ting at lære. Landstræneren har sagt, at jeg bare skal lade være med at være så nervøs og opsat på at være så perfekt. Det har løsnet op, for jeg har været så nervøs. Det er jo et højt niveau, og jeg vil gøre det så godt som muligt, siger den lokale volley-stjerne.

Det danske landshold er som nævnt i EM-kvalifikationspulje med Rumænien og Finland. Efter onsdagens kamp spilles mod finnerne i Ikast på lørdag. Returkampene spilles til januar.