26. marts 2019
Mark Kongstedt er nyeste mand i Næstved-trøjen. Han kommer til klubben efter en enkelt sæson i Fremad Amager. Inden da var han anfører i Marienlyst. Foto: Simon Ydesen
Mark Kongstedt er nyeste mand i Næstved-trøjen. Han kommer til klubben efter en enkelt sæson i Fremad Amager. Inden da var han anfører i Marienlyst. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved henter fynsk midtbanemotor på Amager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved henter fynsk midtbanemotor på Amager
Sport SJ - 22. juni 2018 kl. 19:00
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tredje gang denne sommer kan Næstved præsenterer en tidligere Fremad Amager-spiller som ny mand i den grønne trøje.

arrow Læs også: Næstved henter tidligere udlandsprof

Mens Mads Nordam og Boris Saric begge har jagtet mere spilletid, så er historien en lidt anden for den tredje tilgang fra Fremad Amager.

22-årige Mark Kongstedt spillede med i 24 af Fremad Amagers 33 kampe i den forgangne sæson, og den unge midtbanemotor var inde i en positiv udvikling efter sit skifte fra Marienlyst sidste sommer.

Efter lidt kampe på bænken i begyndelsen blev han mere eller mindre fast mand på Fremad Amager midtbane og blev en af de få positive historier i et trist forår for Fremad Amager.

Derfor er det også overraskende, at Næstved har formået at hente den talentfulde midtbanemand, der har fået sin fodboldopdragelse i hedengangne FC Fyn og OB, inden han i en meget tidlig alder blev anfører på Marienlysts 2. divisionshold, der for et par år siden kæmpede med Næstved om at rykke op fra 2. division vest.

- De samtaler jeg har haft med klubben har overbevist mig om, at det er et solidt og ambitiøst projekt, som Næstved har gang i. Jeg er også blevet præsenteret for en god personlig udviklingsplan for de næste to år, og det var bestemt også meget tiltalende, fortæller Mark Kongstedt.

Sportschef Jesper Frisenholm lægger ikke skjul på, at den nye midtbanemand er hentet til Næstved med en klar forventning om, at han kan blive en profil hos de grønne.

- Jeg glæder mig til den rolle. Det er en rolle, som jeg før har prøvet, da jeg spillede i Marienlyst og var anfører der i en ung alder. Nu er det bare på et højere niveau. Jeg føler mig klar til at påtage mig det ansvar. Det er jeg blevet efter et år i Fremad Amager, hvor jeg spillede mig varm i 1. division og fik mere og mere ansvar derinde, siger Mark Kongstedt.

Den meget løbestærke midtbanemand kan bruges flere steder på banen, men han er ikke i tvivl om, hvor han helst vil spille, hvis han selv får valget.

- Jeg er en alsidig spiller, men min favoritposition er at være central midtbanespiller, hvor jeg kan bruge de kilometer i benene, som jeg har. Jeg håber helt klart, at jeg kan bidrage med flere mål og oplæg, da det er et udviklingspunkt for mig, at jeg skal have noget mere slutprodukt ind i mit spil her i 1. division. Jeg vil også meget gerne blive bedre til at være med til at styre kampene, så det er også et klart personligt mål, siger Mark Kongstedt.

Mark Kongstedt har skrevet under på en kontrakt for de næste to sæsoner.