22. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Birkerød slog bundprop: Satte kniven ind til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Birkerød slog bundprop: Satte kniven ind til sidst

Birkerød blev presset i første del af 2. halvleg, og derfor kunne det have endt anderledes i Roskilde.

Sport Nordsjælland - 12. maj 2021 kl. 21:05
Af Mads Hussing

Det blev til den ventede sejr til Birkerød, da de var på besøg hos Roskilde Boldklub. Det er bundproppen i Danmarksserien, og de har blandt andet tabt hele 8-0 til Ledøje-Smørum tidligere på foråret.

Hjemmeholdet havde kun vundet en kamp efter vinterpausen, men det var så sent som i søndags, da Otterup blev sendt hjem til Fyn med et nederlag. Udover den sejr er det blevet til en uafgjort og hele otte nederlag.

Birkerød har klaret det pointmæssigt bedre i foråret, hvor holdet før kampen mod Roskilde havde hentet tre sejre og to uafgjorte i ni kampe.

Det blev dog ikke helt så nemt. Roskilde Boldklub er andethold til FC Roskilde, og de havde fået et par af førsteholdets spillere ned til kampen.

Birkerød havde dog overtaget i den første del af kampen, hvor holdet var mest i boldbesiddelse, men Birkerød havde svært ved at omsætte overtaget i spillet til chancer.

Danmarksserien, pulje 2
Roskilde BK-Skjold Birkerød 0-3 (0-1)
Mål: 0-1: Simon Vollesen (37), 0-2: Magnus Jensen (79), 0-3: Jakob Sten Madsen (84)
Advarsler: Christian Hansen (38), Roskilde Boldklub, Troels Cilius (87), Skjold Birkerød
Roskilde Boldklub: Conrad Kromann - Kristian Minshall, Magnus Jørgensen, Mattheo Cliford, Villads Beierholm (80: Bjarke Thomsen) - Oliver Lauritsen (80: Silas Mørch), Christian Hansen, Anton Kornum (62: Marcus Kock) - Albert Kornum (62: Lucas Frederiksen), Magnus Winther (62: Kasper Plambech) - Marc Sørensen.
IF Skjold Birkerød: Jacob Mencke - Oliver Carl (81: Tobias Lawætz), Rasmus Andersen (86: Peter Danielsen), Jacob Østerby, Mads Serop - Oscar Hartkopf, Simon Vollesen - Mads Bagger (64: Nikolaj Hofland), Magnus Jensen - Jakob Sten Madsen (86: Sebastian Nejstgaard), Troels Cilius.
Tilskuere: 33

Det blev dog til flere muligheder, da Birkerød kom foran omkring ti minutter før pausefløjtet. Optakten til målet var et Birkerød-overtag, der gav flere skud på mål. Et af dem blev rettet af og reddet ved baglinjen. Bolden blev skudt ind til anfører Simon Vollesen, der sendte bolden i mål.

Det gav lidt frustrationer hos Roskilde og især hos Christian Hansen. I en løbeduel med Birkerøds forsvarsspiller Rasmus Andersen brugte han både arme og ben for at få nedlagt Rasmus Andersen.

Det takserede dommeren til et gult kort, og grunden til ikke at give rødt var, at dommeren ikke vurderede, at der var kraft nok i slaget til, at det kunne give en tidlig tur i bad for Christian Hansen. Christian Hansen var konstant involveret i små bataljer rundt om på banen.

I 2. halvleg så det ud til, at Birkerød blev alt for komfortable trods den smalle føring. De overlod mere og mere af spillet til hjemmeholdet, der fik muligheden for at afslutte. Både Albert Kornum, Oliver Lauritsen og Christian Hansen tog chancen udefra, men Jacob Mencke i Birkerød-målet stod i vejen for alle afslutningerne.

Det blev dog til en ciffermæssig sikker sejr til sidst, da Roskilde var løbet tør for kræfter. Det udnyttede først Magnus Jensen og siden Jacob Sten Madsen til at sætte kniven ind og tilføje Roskilde deres niende nederlag i foråret.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?