20. oktober 2021
Henrik Kronborg er i forvejen flyttet tilbage til Helsingør, og nu skal han igen også »i aktion« for Nordsjælland Håndbold.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Kronborg er i forvejen flyttet tilbage til Helsingør, og nu skal han igen også »i aktion« for Nordsjælland Håndbold.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Scoop for oprykker: Kronborg er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scoop for oprykker: Kronborg er tilbage
Sport Nordsjælland - 13. august 2021 kl. 16:39
Af Rudi Dalsgaard

Henrik Kronborg er tilbage i Nordsjælland Håndbold.

arrow Læs også: Vi er bedre end sidst

Han var cheftræneren, der førte klubben til sit bedste resultat, en tredjeplads i grundspillet tilbage i 2011, men siden tog han videre ud i trænerverden hos først KIF Kolding København og siden Skjern, mens han også blev assistenttræner på herrelandsholdet. Her har han fejret flere triumfer med både OL- og VM-guld - og senest OL-sølv i Tokyo.

Han fortsætter som landsholdsassistent, men han er også tilbage i Nordsjælland Håndbold, hvor han skal være sparringspartner for cheftræner Simon Dahl og assistenttræner Laurids Søgaard, lige som han skal med ind over Nordsjælland Håndbolds U19-hold.

- Det er meget spændende, hvad der er i gang i Nordsjælland Holdbold og jeg glæder mig meget, siger Henrik Kronborg og fortsætter om sin nye rolle:

- Som træner kan man ofte føle sig lidt alene. Derfor er det rart at have nogen at sparre med, som har stået i samme situation. Jeg skal være sparringspartner og give input - men det er trænerne, som bestemmer

Han skal blandt andet være med til en ugentlig træning med førsteholdet og U19-holdet, men vil ikke være med til kampene.

For Simon Dahl bliver det en kærkommen mulighed for at få input fra højeste niveau med Kronborgs erfaring.

- Jeg glæder mig over, at vi har kunnet ansætte en så stor kapacitet som Henrik Kronborg i vores team, som jeg tror og håber, kan være med til at løfte en masse - såvel på som udenfor banen. Hans håndboldfaglige kompetencer er indiskutable og sparringen omkring netop dén del, tror jeg, bliver en kæmpe styrke for alle i og omkring Nordsjælland Håndbold, siger Simon Dahl.

Assistent og talentchef i Nordsjælland Håndbold, Laurids Søgaard, supplerer:

Billede

Henrik Kronborg (tv.) og daværende assistenttræner,
Niels Møller, fra bronzekampen mod Skjern i 2011.


- Jeg er helt overbevist om, at Henrik Kronborgs store faglighed kan være med til at flytte trænere, spillere og vores miljø yderligere. Den sparring som særligt vi trænere - på tværs af senior og ungdom - kan få med Henrik, ser jeg som værende unik i Danmark.

Med sin tilbagevenden til Nordsjælland Håndbold kommer Henrik Kronborg også et skridt tætte på sønnen Magnus' håndboldhverdag, da 20-råige Magnus Kronborg er på kontrakt i Nordsjælland Håndbold

Henrik Kronborg er 51 år gammel og har fortid som aktiv inden for både håndbold og fodbold på højt plan i Helsingør. Men det var håndbold, der fik overhånden til sidst og kastede blandt andet en karriere i tysk håndbold af sig. Han nåede også en enkelt A-landskamp - 21-21 i en EM-kvalifikationskamp ude mod Ukraine tilbage i 1993.

arrow Nordsjælland Håndbold har valgt: Halv hjemmebane i Hillerød
13. juli 2021 kl. 17:34 Opdateret: kl. 17:34
arrow Se billederne: Håndboldherrerne begejstrede i Royal Stage
13. juli 2021 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54
arrow Ligaklub har solgt for 1,2 millioner
01. juli 2021 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:51
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?