30. november 2020
79ers præsenterer Ástrós Ægisdóttir og Elisabeth Brynaa. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

79ers præsenterer Ástrós Ægisdóttir og Elisabeth Brynaa. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mestrene fra 79ers er uden professionelle udlændinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mestrene fra 79ers er uden professionelle udlændinge

De danske mestre fra Hørsholm 79ers henter to nye spillere, og har samtidig valgt ikke at hente professionelle spillere ind fra udlandet.

Opdateret 19. oktober 2020 kl. 15:34
Sport Nordsjælland - 19. oktober 2020 kl. 14:00
Af Mads Hussing
arrow Læs også: Premieresejr med hurtighed frem for højde

For første gang i mange år er der ingen professionelle udlændinge på Hørsholm 79ers hold, når sæsonen skydes i gang onsdag.

Men der vil være et par nye ansigter på holdet alligevel. 79ers har offentliggjort, at de har hentet Elisabeth Brynaa, der skifter fra Amager, og Ástrós Ægisdóttir, der har en fortid på diverse islandske ungdomslandshold.

27-årige Elisabeth »Lis« Brynå Hansen er et etableret navn i dansk basketball, der sidste sæson gjorde et succesrigt comeback i BK Amager efter en forlænget pause, hvor hun blandt andet blev mor.

Hun var en del af Danmarks ungdomslandsholdsprogram tilbage i 00'erne, hvor hun spillede sammen med Hørsholmanfører Gritt Ryder.

Brynaas basketopvækst foregik i Falcon, hvor hun også fik ligadebut i 2010. Hendes bedste individuelle sæson var i 2014-15, hvor hun var ligaens fjerdemest scorende spiller med 18,6 point per kamp.

Da eliteprogrammet i klubben lukkede efter 2015, gik turen til Stevnsgade et enkelt år. Her blev det til en sølvmedalje i foråret 2016.

- Hvis man har fulgt damebasket i lang tid, eller bare i sidste sæson, så ved man hvem Elisabeth er, siger træner Jesper Krone om den nye spiller og fortsætter:

- Hun havde flere gode kampe imod 79ers i sidste sæson bl.a. en med 25 point i Hørsholmhallen. Lis er hurtig, aggressiv og bund solid i begge ender. Hun passer virkelig godt ind på vores hold på alle leder og kanter, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med hende.

Hørsholm 79ers
Alberte Frisch, Guard
Sandra Winkel Hansen, Guard
Elisabeth Brynaa Hansen, Guard
Kristine Risager Pedersen, Guard
Rebecca Sophie Dam, Forward
Ida La Cour Heebøll, Guard
Josephine Tullin, Forward
Katrine Horneman Lassen, Forward
Gritt Ryder, Guard
Anne Hee Pedersen, Forward
Ástrós Lena Ægisdóttir, Forward
Clara Marie Busch Madsen, Forward
Marie Louise Blyme, Forward


Jesper Krone Johansen, Head coach
Turi Høgh, Coach

Ægisdóttir er en 20-årig studerende i København og kommer fra den islandske klub KKI, hvor hun var en Ástrós af de bedste reboundere i den islandske liga, med 12,5 i snit.

Hun tilføjer noget højde og styrke til et Hørsholmhold, der på de store positioner har mistet amerikanske Alyssa Rader, der er vendt hjem til USA og serbiske Ivana Jovanovic, der godt nok forbliver i Hørsholm, men som er gravid.

- Ástrós er en stærk all-round spiller, som har en god forståelse i begge ender af banen, siger Jesper Krone om den islandske forward og fortsætter:

- Hun bevæger sig godt uden bold, er virkelig stærk i transitionspillet. Hun er også sådan en type, som på ingen måde er flashy eller super i øjenfaldende, men hun gør en masse små gode ting i begge ender. Og så er hun en stærk forsvarsspiller. Hun er et virkelig godt match for os.

I lyset af coronatiderne har Hørsholm valgt ikke at hente professionelle udlændinge, så amerikanske Sidney Rielly er ikke at finde på holdkortet i denne sæson. Herudover er Caroline Bornemann søgt mod USA for at leve basketdrømmen på college, men resten af succesholdet fra sidste sæson er intakt.

arrow Endnu en DM-titel i hus til lokale basketpiger
26. maj 2020 kl. 08:40 Opdateret: kl. 15:51
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?