16. oktober 2021
Lasso Coulibaly (tv.) - her sammen med  Jacob Steen Christensen til en FCN-træning - ser ikke ud af meget i højden, men flere modstandere har allerede fået hans fart og aggressivitet at føle i Superligaen. Foto: Rudi Dalsgaard
Lasso Coulibaly (tv.) - her sammen med Jacob Steen Christensen til en FCN-træning - ser ikke ud af meget i højden, men flere modstandere har allerede fået hans fart og aggressivitet at føle i Superligaen. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lasso har losset døren til Superligaen ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lasso har losset døren til Superligaen ind

Søndag venter FC Nordsjællands første møde med FC København. Det bliver også første gang holdets nye profil, Lasso Coulibaly, står over for det københavnske storhold og de forventede 10.000 tilskuere på stadion.

Sport Nordsjælland - 25. september 2021 kl. 07:01
Af Rudi Dalsgaard

- Det er en dejlig følelse. Det har altid været en drøm for mig at få denne mulighed. Og nu er vi her. Jeg får spilletid.

Lasso Coulibaly ser ikke ud af meget. Det kan man godt konstatere uden at fornærme den klejne ivorianer, der ikke når meget over 170 centimeter i højden.

Men det kan man ikke se på hans spil, når han kaster sig ind i skuldertacklinger mod hvem-som-helst i Superligaen for FC Nordsjælland, og det er blandt andet også derfor, Lasso Coulibaly har sparket døren ind til førsteholdet i denne sæson. Han har spillet i alle ni runder - otte af dem fra start.

- I starten var det rigtig stort. Nu er jeg mere inde i rutinen, så det føles mere normalt. Men i starten var det helt vildt. Det har været en hård rejse. Det har ikke været nemt. Så det er en dejlig følelse, siger Lasso Coulibaly.

Til Ghana som 11-årig

Han bliver 19 år om et par uger og er stadig kun i starten af en karriere, der i den grad ser lovende ud. Det mente Right to Dream-akademiet i Ghana allerede tilbage i 2013, da der var en prøvetræning i Elfenbenskysten, og 11-årige Lasso Coulibaly stod klar, viste sig frem og fik fat i en af de attraktive akademipladser.

- Jeg har altid villet spille på højeste niveau, og jeg vidste, at Right to Dream var det perfekte sted for mig. Det ville være et godt sted for mig for at kunne vokse som både person og spiller, siger han.

- Min mor var lidt nervøs for, at jeg skulle afsted. For jeg kendte jo ikke nogen derovre. Men i sidste ende var det min egen beslutning, og jeg sagde til hende: »Ja - jeg kan godt. Jeg er en stærk person«. Både min mor og far har støttet mig hele vejen og sagt okay til det. De sagde, at de ikke ville bestemme over, hvad jeg skulle gøre eller ikke gøre, hvis det var det, jeg ville.

Men der var lidt nerver på, da det hele skulle blive til virkelighed, husker han.

- Det var en stor beslutning. Jeg skulle også lige blive færdig med skolen. Jeg kan huske, at jeg skulle til eksamen på en tirsdag, og onsdag skulle jeg så til Ghana. Så hvis jeg havde dumpet, skulle jeg have været tilbage og starte forfra. Så det var en stor beslutning.

For den fransktalende ivorianer var det også nyt at skulle kommunikere på engelsk på akademiet, men han var dog ikke den første fra Elfenbenskysten, og det hjalp ham til at falde hurtigt til. - Det gjorde det nemmere for mig at passe ind. Der var hele tiden nogen omkring mig, siger han, og resten af nærmest historie, for fodboldtalentet har fået lov til at folde sig ud, og nu er karrieren så nået til den danske Superliga, efter Coulibaly fik nogle måneders tilvænning på FC Nordsjællands U19-hold i foråret.

- Det har givet mig et godt billede af, hvordan det ville være at spille i Superligaen, at jeg spillede på U19-holdet. Så skiftet til førsteholdet har været »blødt«. Det har været nemt at passe ind, synes jeg. Men intensiteten og det fysiske er meget anderledes. Det er nogle store spillere. De er større og stærkere og spiller hurtigere. Så man skal have meget energi, og jeg synes selv, jeg har håndteret det godt, siger Lasso Coulibaly.

Skuldertacklede Uhre

Han blev nærmest berømt for en skuldertackling på sidste års topscorer, Mikael Uhre, i udekampen mod Brøndby, selv om det ikke lige frem lignede den mest lige, fysiske kamp, da Coulibaly kastede sig ind i duellen. Men selv tænker han ikke på, at han ikke er så fysisk stor.

- Jeg er ligeglad. Jeg går bare på banen og spiller. Det kan godt være, man er den mindste spiller på banen, men det betyder ikke, at man skal være blød eller give modstanderne muligheden for at være streng ved dig. Det er ikke sådan, det skal være. Man skal bare spille og være så hård som mulig. De skal vide, at man er der, siger Lasse Coulibaly.

Han er samme årgang som Kamaldeen Sulemana, som FC Nordsjælland solgte for i omegnen af 150 millioner kroner i sommer. De to venner holder stadig kontakten, og Sulemanas karrierespring bruger Coulibaly som inspiration.

- Vi har spillet sammen siden 2013. Det er en dejlig følelse at se ham komme af sted. Det inspirerer mig meget. Vi er lige gamle og har spillet så mange år sammen. Så at se en holdkammerat præstere på højt niveau - det er fantastisk og inspirerende, siger Lasse Coulibaly og fortsætter:

- Så ved man, at hvis man arbejder hårdt og gør sit bedste, så er fremtiden lys.

Glæder sig til udsolgt

Næste skridt er så søndag hjemme mod FC København - formodentlig foran 10.000 tilskuere i Right to Dream Park.

- Jeg glæder mig så meget. Det er første gang, jeg skal spille mod FC København. De andre spillere har fortalt mig om FC København, så jeg ser meget frem til det, storsmiler han, inden denne avis' udsendte fortæller ham, at der forventes 10.000 tilskuere:

- Wow... Det bliver fedt, smiler han.

I 1-0-sejren ude over Brøndby spillede han foran 18.000 tilskuere, så han har prøvet det før, men nu er det på hjemmebane.

- Det er inspirerende for mig at se alle tilskuerne sidde og kigge. Modstandernes fans vil jo gerne have, at man er dårlig, men vores egne vil jo gerne have, vi er gode. Vi ved, at vi skal vise noget og gøre alt for holdet. Og der inspirerer fans mig meget, slutter Lasse Coulibaly.

Rejser du til udlandet i år?