26. juli 2021
Forventningspresset på Hillerød Fodbold og ikke mindst den nye cheftræner Christian Lønstrup er med et tryllesalg steget. Det hilser træneren kun velkommen midt i, at han skal i gang med at forme sin nye trup.
gallery icon

Se billedserie

Forventningspresset på Hillerød Fodbold og ikke mindst den nye cheftræner Christian Lønstrup er med et tryllesalg steget. Det hilser træneren kun velkommen midt i, at han skal i gang med at forme sin nye trup.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun godt med forventningspres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kun godt med forventningspres

Interessen for og forventningerne til Hillerød Fodbold har fået et hak opad med ankomsten af Christian Lønstrup. Det er han klar til, men der skal startes fra bunden og med respekt for den trup, der er i klubben.

Sport Nordsjælland - 12. januar 2021 kl. 06:00
Af Rudi Dalsgaard

Stemningen omkring Hillerød Fodbold har de senere år været ganske fin og fuld af en optimisme på vegne af Hillerød-drengene på holdet fra Selskovvej. Og de gode resultater med opstigning fra Serie 2 til 2. division har hjulpet godt på vej.

arrow Læs også: Lønstrup med et skævt smil efter debutsejr: Det var vel OK

Alligevel er det ikke rigtig noget, der kan sammenlignes med den situation, klubben nu er i, efter cheftræneren pludselig hedder Christian Lønstrup med erfaring fra Superligaen og et navn fra det øverste lag i den danske trænerverden.

Med sine resultater i frem for alt FC Helsingør vil der givetvis komme et helt andet fokus på Christian Lønstrups og hans resultater med Hillerød Fodbold - også selv om Hillerød Fodbold er langt fra at være på det niveau, FC Helsingør var på, da de toppede med Lønstrup ved roret.

Men det ved Lønstrup godt, og han hilser det mere end velkomment.

- Det har jeg været vant til - både som spiller og som træner i Helsingør. Når vi så slog FC Midtjylland, Nordsjælland og AGF i Superligaen, så forventede folk at vi gjorde det samme ugen efter. Så det har jeg det fint med og lever bedst under det pres, siger Christian Lønstrup til Frederiksborg Amts Avis.

Måske mere træning

Han havde første træningsdag med sin trup søndag, og en af de ting, han skal i gang med er, at han skal finde fodslag med en trup - og den skal finde fodslag med ham og de forventninger, de skal løfte sammen.

- Jeg skal have kanaliseret det videre til spillerne, der måske går og tænker, at det går jo meget godt her i Hillerød. De arbejder eller går i skole ved siden af at spille fodbold, så det er en balance, og hvor store krav kan jeg stille fra dag ét? Kan vi for eksempel kræve at træne mere? For det handler det også om. I Helsingør gik vi fra to gange om ugen til fem-seks gange om ugen, siger Christian Lønstrup.

Meldingen fra Hillerød er, at ansættelsen af den profilerede cheftræner har kostet godt med batteri på sportschef Jackie Rasmussens telefon, da interessen for at spille i Hillerød er vokset. Så det kunne være tillokkende bare at kaste sig med hovedet først ind i spillerbuffetten. Sådan bliver det dog ikke, lyder det fra Christian Lønstrup, der dog også understreger, at der vil komme ændringer.

- Jeg skal ikke komme med 10 nye spillere og neglicere dem, der er her i forvejen. Meldingen til dem er, at de i det kommende halve år - som er vigtigt - skal vise mig og Jackie, at vi skal satse på dem. For skal vi ramme noget, der er højere, så kræver det, at man optimerer tingene, og det handler om mere træning og om at supplere truppen, hvis der er noget, der mangler, siger Lønstrup og tilføjer:

- Det er ikke sådan, at der ikke kommer nye spillere. For sådan er fodboldlivet.

Mange FCH-paralleller

Søndagens træning blev brugt på at lære navne og se spillerne an, for kendskabet til truppen kan ligge på et meget lille sted. Der er et par spillere, der har været forbi FC Helsingør som ungdomsspillere eller på prøve, men ellers ikke.

- Det går ret hurtigt, fra vi begynder at træne, til at jeg ser, hvad de indeholder. Det er også vigtigt, hvis vi skal finde nye spillere, at vide, om dem vi har, er gode nok, og det kan jeg af gode grunde først finde ud af, når jeg har set dem træne og spille kampe. Men det er sådan noget, der er spændende som træner. Man bliver suget ind i en masse nye indtryk, og spillerne reagerer også på en ny træner for at vise, at de skal spille og satses på. Så i starten er der rigeligt at se til, siger Christian Lønstrup.

Han har dog haft antennerne ude for at høre, hvad hans netværk har at sige om Hillerød Fodbold, lige som han selv har set en enkelt kamp live og ellers samlet op på scoutingdatabasen Wyscout.

- Udfra samtaler med andre trænere, folk, der kender dem og det, jeg har set, så virker det som et hold, der gerne vil spille. Det passer godt til mig. Det ville være værre, hvis det var et hold, der ikke kunne tæmme en fodbold og bare losser bolden væk. Så var der meget arbejde. Men det er der ikke på den måde, siger Lønstrup, der da også allerede har en grundlæggende plan klar i forhold til, hvad der taktisk skal arbejdes med.

- Der skal nok suppleres lidt mere op med basen og grundstammen - de to centrale forsvarsspillere og de to centrale midtbanespillere. De har bolden meget, men bliver slået på omstillinger. Der går en del mål ind, men Hillerød kommer til en del chancer. Kigger man på statistikken, så er det et af de tre bedst spillende hold i rækken, og det er jo tegn på, at der er fodboldspillere på holdet, mener Lønstrup, der kan se mange lighedstegn til dengang, han overtog FC Helsingør i 2. division.

Rudi Dalsgaard

Christian Lønstrup kan se mange paralleller fra
den gang han overtog FC Helsingør i sit nye
job i Hillerød Fodbold.


- Jeg er lidt samme sted, hvor vi også havde en masse små teknikere, der kunne en masse, men tabte de vigtige kampe. Der begyndte jeg at ændre lidt på fordelingen og typerne, og det er lidt det samme, jeg skal i gang med her.

- Dengang havde jeg været assistent for Benny Gall, så jeg kendte truppen. Det har jeg ikke her, men det får jeg ret hurtigt. Måden, man spiller på, og de typer, der på holdet, er meget det samme. Det er en klub, hvor der er tjek på tingene, og den er godt med.

Og så er vi tilbage ved ambitioner og forventninger:

- Det er som om, at man er stagneret lidt i 2. division, så hvad skal man nu? Det handler også om økonomi, og hvad skal der til? Man står lidt i et vadested, og det er et vigtigt tidspunkt i en klubs historie. Næste skridt er jo 1. division, hvor der er fuldtidssetup. Så det skal jeg manøvrere rundt i sammen med Jackie Rasmussen, slutter Christian Lønstrup.

arrow Hillerød henter i Slagelse
14. januar 2021 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:40
arrow Lønstrup giver ekstra tænding
11. januar 2021 kl. 12:31 Opdateret: kl. 18:14
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?