27. september 2021
Flemming Pedersen har sagt farvel til et par store profiler, men han mener alligevel, at hans trup som hold står et bedre sted, end man gjorde for et år siden.
Flemming Pedersen har sagt farvel til et par store profiler, men han mener alligevel, at hans trup som hold står et bedre sted, end man gjorde for et år siden.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cheftræner trods salg af profiler: Står et bedre sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Cheftræner trods salg af profiler: Står et bedre sted
Sport Nordsjælland - 22. august 2020 kl. 07:21
Af Rudi Dalsgaard

- Vi fortsætter bare. Det er jo samme trup, og der er ikke sket noget, vi ikke har været forberedt.

FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen svarer stålsat og uden tøven. Et par megasalg af holdets absolutte profiler Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard samt afgange i den defensive ende fra Nicolai Larsen og Abdul Mumin ændrer ikke noget ved FCN's ambitioner i Superligaen. Faktisk ser cheftræneren sin trup være klar på mere, end man bad den om i sidste sæson, som sluttede med en sjetteplads.

- Vi er et langt bedre sted nu, selv om vi har sagt farvel til nogle markante spillere. Det er der ikke noget nyt i, at vi gør. Det gør vi hver sæson. Og vi er stadig et langt bedre sted end sidste år. Det er det, det handler om - at vi hele tiden får bygget på, siger Flemming Pedersen.

Han peger på, at sæsonen 2019/20120 i høj grad stod i integrationens tegn. Hele 14 nye spillere kom ind på holdet - godt halvdelen af truppen - og selv om 11 af dem var fra FCN-akademier, så har det haft indflydelse på det niveau, FC Nordsjælland har kunnet præstere på.

. Integrationen er på plads nu. Det er en meget sammentømret trup, så nu kan vi skrue op for intensiteten, det mentale niveau og stille endnu større krav. Det er truppen klar til nu, siger Flemming Pedersen og fortsætter:

Rudi Dalsgaard

Ivan Mesik var en af de i alt 14 nye spillere
der kom ind i FC Nordsjællands førsteholds-
trup i sidste sæson. Foto: Rudi Dalsgaard


- Det var et unaturligt år med 50 procents udskiftning i en trup. Det var også derfor, vi havde så stor fokus på integration. Og det gælder alle spillerne omkring førsteholdet. Vi lavede en del socialt og havde nogle rejser for at få noget sammenhængskraft. Vi arbejdet også meget med spillerinvolvering.

- Nu bliver det mere trænerstyret, for nu er spillerne så godt klædt på, at trænerne bare kan køre på, for spillerne kan selv sige fra, hvis vi der er behov for det. Hvis vi for eksempel er for hårde ved en spiller, så er der en anden spiller, der lige kan lægge armen rundt om ham og give noget opbakning. Forhåbentlig kommer der endnu mere selvjustits på den måde.

De næste er klar

Forventningen er så også, at de næste spillere i køen tager over, hvor Mikkel Damsgaard og Mohammed Kudus slap. Derfor forventer Flemming Pedersen heller ikke, at der vil komme de store ændringer i det udtryk, FC Nordsjælland har på banen, selv om de to profiler var så markante på holdet.

- Vi kommer til at se nogle andre med de individuelle aktioner, som Kudus og Damsgaard har lavet. Der vil være nogle andre, der helt naturligt har stået i skyggen. Sådan er det. Når nogle præsterer og er gode, så er de med til at holde nogle andre nede. Alle kan jo ikke blomstre samtidig. Så jeg tror, vi kommer til at se nogle andre, siger cheftræneren og peger selv på et par stykker, han forventer sig noget af.

- Kamaldeen Sulemana har været iøjnefaldende. Men jeg tror, at Mohammed Diomande vil tage skridt, og det vil Magnus Kofod Andersen også. Så er der en spiller som Mikkel Rygaard, der vil tage endnu større ansvar. Han har også stået lidt i skyggen af Kudus og Damsgaard. Og så forventer jeg, at en spiller som Kian Hansen, der er anfører, virkelig træder frem som den forreste leder. Nu har han været her et år og kender det hele, siger Flemming Pedersen.

- Derfra kan vi så skyde på en masse. Er det nu, Oliver Antman slår igennem? Abu Francis? Tochi Chukwuani? hvornår kommer han?

Nok at arbejde med

Salgene af Kudus og Damsgaard - og deres individuelle succes - kan dog ikke skjule, at FC Nordsjællands optræden i mesterskabsspillet i sidste sæson endte som en skuffelse. Fra at have spillet med om bronzemedaljerne ved mesterskabsspillets begyndelse, endte FCN helt uden for indflydelse i de sidste kampe. Bare seks point fik man hentet ind - og kun en enkelt sejr. I sidste ende var man 17 point fra AGF på tredjepladsen.

- Det var skuffende, at vi ikke fik flere point. Vi kan kigge lidt på »table of justice« og se, at vi skulle have haft seks point mere, men det ville stadig ikke være nok til at gøre os tilfredse med 12 point i mesterskabsspillet. Så vi har kigget på, hvad der mangler, siger Flemming Pedersen og peger på en stribe konkrete ting, FC Nordsjælland vil forbedre i den kommende sæson.

FCN Træning 19.8.20. Kian Hansen

Kian Hansen er en af dem, FCN-træner Flemming
Pedersen forventer sig endnu mere af i den
kommende sæson. Foto: Rudi Dalsgaard


- Og så vil vi gerne være bedre til omstillinger lige efter, vi har erobret bolden. Mange gange holder vi i bolden i stedet. Og så skal vi kunne spille os ud af det, når modstanderne lægger et højt pres.

Målet er igen at gøre sig gældende i mesterskabsspillet i en sæson, hvor der nu kun er 12 hold i Superligaen og to hold, der rykker direkte ud.

- Vores forventninger og mål er stadig top seks, og så forventer jeg et endnu mere helstøbt FCN-hold. Der vil være individualister, der træder i karakter, men udtrykket bliver mere helstøbt. Vi har været sammen længere, og spillerne kender hinanden. De er ikke bange for at sige noget til hinanden. Der har været lidt nærtagenhed, og den arbejder vi stadig med, men vi er kommet godt videre. Vi kan bedre kritisere hinanden konstruktivt og stille større krav til hinanden, slutter Flemming Pedersen.

- Vi skal have noget mere intensitet i spillet, og vi skal finde en endnu bedre balance mellem, hvornår vi presser højt eller står længere tilbage på banen. Vores lave defensiv - den sidste tredjedel af banen - skal være endnu mere intens, siger han,

Stemmer du til kommunalvalget i år?