9. december 2019
Bane 4 ved Right to Dream Park er en grusbane og parkeringsplads. FC Nordsjælland vil anlægge en ny kunstgræsbane på den, men det skal helst være før end senere, hvis det skal give mening for Superligaklubben at forhandle videre om en ny lejeaftale om Right to Dream Park.Foto: Rudi Dalsgaard
Bane 4 ved Right to Dream Park er en grusbane og parkeringsplads. FC Nordsjælland vil anlægge en ny kunstgræsbane på den, men det skal helst være før end senere, hvis det skal give mening for Superligaklubben at forhandle videre om en ny lejeaftale om Right to Dream Park.Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny stadionaftale er under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny stadionaftale er under pres
Sport Frederiksborg Amts Avis - 14. august 2019 kl. 08:03
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er stadig fuld gang i snakken om en ny lejeaftale mellem Furesø Kommune og FC Nordsjælland om Right to Dream Park - en aftale, der siden 1. april i år har kunnet opsiges af både FC Nordsjælland og Furesø Kommune.

arrow Læs også: Ny kunstgræsbane skal drøftes politisk først

Derfor skal der udarbejdes en ny.

Men den dialog ser ud til eftertrykkeligt at blive bænket på ubestemt tid, da FC Nordsjælland - sammen med Farum Boldklub - står og mangler en kunstgræsbane om få måneder.

- Vi har brug for en kunstgræsbane på den korte bane, og hvis det ikke kan lade sig gøre, så er det irrelevant at snakke om, hvad der skal ske på den lange bane, siger FC Nordsjællands direktør, Søren Kristensen, til Frederiksborg Amts Avis.

Sagen drejer som om bane 4 ved Right to Dream Park. Det er den bane, der nok er bedre kendt som grusbanen - eller parkeringspladsen på kampdage. Det er primært det sidste, arealet bruges til, men i lokalplanen er det en fodboldbane, og der er også etablerede lys på den.

FC Nordsjælland skal bruge en kunstgræsbane, og den vil man gerne have på bane 4.

- Det har vi givet besked om til kommunen, og vi vil også gerne betale for den. Men det arbejde skal i gang nu, siger Søren Kristensen.

- De andre klubber griner af mig, når jeg fortæller, at vi om vinteren har 0,7 bane til rådighed (Farum Boldklub har råderet over 30 procent af tiden på Right to Dream Park, red.), og at vi så har 1,7 bane om sommeren (hvor klubben også råder over en græsbane, red.). Vi er blevet større, fordi vi har fået kvindefodbold ind, og Farum Boldklub får også flere medlemmer og hold. Så med de krav, der er - også i forhold til at have en licens til at spille i Superligaen - så er det for lidt banetid.

- Vi har i forvejen investeret et tocifret millionbeløb i kunstgræsbanen på Right to Dream Park, og det gør vi gerne igen med bane 4, men indtil vi får lov til at gå i gang med det arbejde, så er forhandlingerne om en ny lejeaftale sat i bero.

Og uret tikker derudaf mod deadline, for godt nok er vilkårene for at lægge en ny bane rimelig gode på grusbanen, men der skal også etableres varme i banen, så der skal bruges noget tid på at få det på plads. Normalt lukker fodboldklubber og kommuner sine græsbaner omkring uge 42 - midten af oktober - og der er det så, at behovet vil opstå.

- Vi kan måske godt vente med at være færdige til lidt senere end uge 42, men det vigtige er, at vi skal have »go« til at gå i gang med arbejdet, for vi skal have gravet ned i den jord, og det er altså lettere nu, end når der er frost i. Så vi skal have lov til at gå i gang i løbet af september, siger Søren Kristensen.

FC Nordsjælland har fået foretræde for Furesø Kommunes Udvalg for byudvikling og bolig, hvis næste møde er 3. september, og her vil man så tale sin sag rent politisk.

Men sagen har også indflydelse på det store arbejde, der er i gang i forhold til et nyt kommuneplantillæg og en ny lokalplan for området. Et af FC Nordsjællands ønsker til en ny lokalplan er blandt andet, at der etableres en såkaldt »dome« - en overdækket kunstgræsbane - da det er en del af licenskravet for et hold i Superligaen.

Men det ligger ikke fast, hvor den dome skal ligge, og den har været genstand for en del diskussion i lokalområdet allerede, da den vil rage 20 meter op i luften.

- Vi kigger på alternative løsninger og placeringer med den dome. Den er et must i forhold til de krav, vi bliver mødt med, men den behøver ikke ligge på bane 4. Og lige nu har bane 4 højeste prioritet hos os, for vi er presset på kapaciteten til træning, siger Søren Kristensen.

Fjerner man bane 4 som parkeringsplads giver det selvsagt problemer med parkeringskapaciteten til Superligakampe. Det vil Søren Kristensen dog ikke forholde sig til lige nu.

- Det er en bane, og hvad Furesø Kommune så har brugt den til, har vi ikke så meget med at gøre. Så det må du spørge om hos kommunen. Vi forventer, at vores udlejer har styr på det, siger Søren Kristensen.