21. september 2020
Kristine Beck og Helsingør spillede tirsdag aften hjemem mod FIF i 2. division. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

Kristine Beck og Helsingør spillede tirsdag aften hjemem mod FIF i 2. division. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kiksede i afgørelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kiksede i afgørelsen
Sport Nordsjælland - 14. januar 2020 kl. 21:33
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev til det niende nederlag i træk til Helsingørs kvinder i 2. division tirsdag aften, men det kunne sagtens være gået anderledes for det nordsjællandske bundhold.

For bundrutinerede Nadia Mestasi gjorde det til 24-23 på en retur fra sit eget brændte straffekast, og siden svingede Sabine Serwin også bolden ind til 25-24 med godt seks minutter tilbage af kampen.

Det er bare svært at være oven på, når man er blevet så vant til, at det hele går skævt. Og det blev tydeligt i de afgørende minutter, hvor Helsingør fik disket op med et par afgørende tekniske fejl.

FIF takkede ved at køre kontra og score, og så hjalp det også, at de har den 38-årige tidligere landsholdsspiller, Christina Krogshede, på holdkortet. Hun lavede et par afgørende aktioner til sidst.

Fra start lignede det bestemt ikke en kamp med næste 60 mål i sig. Begge mandskaber havde mere end svært ved at få hul på scoringerne i indledningen. Der skulle gå fire og et halvt minut, før den første bold blev sendt i nettet - af gæsterne - men derfra tog det så også fart.

Mest for FIF. Helsingør blinkede lige et par gange, og så stod det 0-5 på måltavlen. Det lignede en meget tidlig knockout.

Men hjemmeholdet fik hurtigt fundet fodfæste oven på den overrumplende start, og langsomt blev forspringet barberet ned - især på gode forsvarsaktioner, redninger fra Charlotte Gorski i målet og et par skarpe kontrascoringer fra venstrefløj Mette Løser Nielsen.

Efter 20 minutter kunne Nadia Mestasi så bringe Helsingør foran 9-8 på et straffekast, og det nummer gentog hun i halvlegens sidste aktion, hvilket bragte Helsingør foran 13-11 ved pausen.

Derfra blev der stort set bare byttet scoringer. Føringen skiftede hænder et par gang, men Helsingør kunne ærgre sig over, at man ikke fik udnyttet en periode i overtal.

I stedet måtte man prise sig lykkelige over Camilla Hinsch, der kom ind og pillede et FIF-straffekast, mens gæsterne var i undertal.

Men et boldtab fra hjemmeholdet ved 25-25 kostede dyrt, da først Christina Krogshede og siden Samantha Molz scorede for gæsterne og fik føringen op på to mål.

Sabine Serwin brændte med 45 sekunder igen og 26-28 på tavlen den sidste mulighed for at skabe spænding i opgøret, og så måtte Helsingør erkende, at tiden løb fra dem.

Nu har holdet ni dage til næste kamp - bundkampen mod Helsinge på hjemmebane.

2. division, pulje 3, kvinder
Helsingør-FIF 27-29 (13-11)
Tilskuere: 65

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?