13. august 2020
Jesper Dahl forlader Nordsjælland efter denne sæson. Foto: Allan Nørregaard
Jesper Dahl forlader Nordsjælland efter denne sæson. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brødre skilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødre skilles
Opdateret 03. december 2019 kl. 16:07
Sport Nordsjælland - 03. december 2019 kl. 16:02
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennem tre sæsoner har Hvide Sande-brødrene, Simon og Jesper Dahl, været forenet i Nordsjælland Håndbold langt fra barndomshjemmet ved Vesterhavet. Men til sommer skilles brødrenes veje. Simon fortsætter på cheftrænerposten i Nordsjælland Håndbold, mens lillebror Jesper søger hjem til Jylland - til en endnu ikke offentliggjort ligaklub.

- Det er et stort tab. Jesper har gennemgået en fantastisk udvikling hos os. Han kom til som andetvalg på højre fløj, og nu er han førstevalg som højre back. Han har gjort det virkelig godt, siger sportschef Jørn Blom Hansen.

Tysk eventyr glippede

Men netop fordi Jesper Dahl har gjort det så godt, så var det også ventet, at han skulle videre i karrieren til en endnu større klub. Faktisk var Jesper Dahl meget tæt på en tysk klub allerede før denne sæson. Han stod for at skulle rejse til Tyskland for at underskrive en kontrakt, da han i et opgør mod GOG i Helsingør Hallen i marts faldt uheldigt ned og brækkede sin ene fod.

På grund af skaden blev kontrakten ikke til noget. I stedet skrev Jesper Dahl under på en et-årig forlængelse med Nordsjælland Håndbold.

- Jeg havde forventet, at Jesper måske ville søge mod Tyskland igen. Det blev så ikke til noget, men det kommer ikke som nogen overraskelse, at han forlader os. Det havde vi regnet med, siger Jørn Blom Hansen.

Leder efter erstatning

Sportschefens udfordring er nu at finde en ny venstrehåndet bagspiller. Nordsjælland Håndbold har ganske vist en i forvejen i form af Nicolas Lundbye Kristiansen, der også er på kontrakt med Nordsjælland i næste sæson. Lundbye er imidlertid alvorligt knæskadet og kommer med sikkerhed ikke i kamp i denne sæson.

- Vi ved heller ikke, om Lundbye er klar fra sæsonstart næste år. Det gør, at jeg skal finde en hardhitter som venstreback, der kan være førstevalg. Dem er der ikke mange af med de midler, som vi har til rådighed, siger Jørn Blom Hansen og fortsætter:

- Vi vil gerne forsætte den linje, som vi har lagt. Nemlig at finde unge spillere på vej frem som har ambitioner og som er villige til at træne hårdt.

Glad for sin Nordsjælland-tid

Netop træningsmiljøet har været helt afgørende for Jesper Dahl. Sammen med den spilletid, som han har gjort sig fortjent til i Nordsjælland, så har det været afgørende for, at han har udviklet sig fra at være andetholdsspiller i Skjern til at blive en etableret ligaspiller i Danmark.

- Nordsjælland Håndbold er et fantastisk sted for en ung håndboldspiller, der gerne vil rykke sig yderligere. Det har de efterhånden bevist mange gange. Jeg er taknemmelig for den rejse vi sammen har været på: Lige fra slutsspilseventyret til nedrykningsdramaet vi befinder os i lige for tiden, er alt sammen noget, der har modnet mig håndboldmæssigt såvel som personligt, siger 25-årige Jesper Dahl.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?