14. oktober 2019
Marcus Gudmann (tv.) har spillet en enkelt Superligakamp for FC Nordsjælland. Til sommer starter han på fuld tid i klubben.
gallery icon

Se billedserie

Marcus Gudmann (tv.) har spillet en enkelt Superligakamp for FC Nordsjælland. Til sommer starter han på fuld tid i klubben.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talenter sikret på fuld tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talenter sikret på fuld tid
Sport Frederiksborg Amts Avis - 09. januar 2019 kl. 17:39
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Superligaen har set et par glimt af dem, men det skulle gerne blive til flere i fremtiden. FC Nordsjælland har nemlig fået papir på angriberen Joachim Rohmann og forsvarsspilleren Marcus Gudmann, som begge er 18 år gamle, årgang 2000 og kommer på fuld tid til sommer.

Gudmann er oprindeligt fra Ledøje-Smørum, men har været i FC Nordsjælland siden han var 11 år gammel. Joachim Rothmann har en fortid i Greve, men kom til Farum og FC Nordsjælland som 12-årig. For begge har det været det helt store mål at kunne spille fodbold på fuld tid.

- Når jeg har fået min studentereksamen til sommer, kan jeg koncentrere alt omkring fodbolden, siger Marcus Gudmann til fcn.dk.

- Jeg har altid været glad for at spille her og har taget turen gennem alle rækkerne. Målet har selvfølgelig hele tiden været Superligatruppen, og det er dejligt, at det nu er lykkedes, som står noteret for en enkel kamp i Superligaen.

Sportschef for FC Nordsjællands akademi, Jan Laursen siger om Gudmann:

- Det er altid dejligt at se en spiller som Marcus, der har udvist utrolig stor dedikation og arbejdet benhårdt ikke mindst i perioder, hvor skader har været en ærgerlig modspiller. Han har også været tålmodig i forhold til først at komme på kontrakt i en forholdsvis sen alder, og det samme gælder for hans vej til ungdomslandsholdet.

Joachim Rothmann har spillet to kampe og har flere gange været meget tæt på at score sit første mål på seniorniveau.

- Det er gået stærkt her på det seneste med både debut i pokalen og kampe på Superligaholdet, og det har været en rar måde at komme tæt på Superligatruppen, siger Joachim Rothmann.

Om ham siger Jan Laursen:
- Joachim har i mange år været én af de mest lovende offensivspillere på akademiet, men han har også måtte sande, at det på et tidspunkt krævede et retningsskifte fra hans side af i forhold til, hvordan han kunne optimere sin udvikling, hvis han ville i betragtning til en Superligakontrakt. Heldigvis har Joachim fundet svarene på dette, og det har specielt det seneste halve år betydet stor fremgang fra hans side.

Jan Laursen glæder sig desuden over, at han kan sende to nye spillere op i Superligatruppen.

- Ikke mindst med tanke på, at de har været igennem stort set alle vores akademi hold. Det betyder også, at rigtig mange folk i klubben inklusiv en masse medspillere har andel i deres udvikling, siger Jan Laursen.