19. august 2019
Rungsted Tim Daly (med ryggen til) har skudt på mål, men pucken ryger ikke ind i denne omgang. Han blev dog noteret for to scoringer i opgøret mod Herlev. Foto: Mads Hussing
Rungsted Tim Daly (med ryggen til) har skudt på mål, men pucken ryger ikke ind i denne omgang. Han blev dog noteret for to scoringer i opgøret mod Herlev. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikker Rungsted-sejr i første kvartfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikker Rungsted-sejr i første kvartfinale
Opdateret 08. marts 2019 kl. 22:35
Sport Frederiksborg Amts Avis - 08. marts 2019 kl. 22:30
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en til tider lidt rodet kamp kom Rungsted foran 1-0 i den første DM-kvartfinaleserie, der spilles bedst af syv kampe. Herlev spillede disciplineret og meget fysisk, men det var ikke nok mod Rungsted, der vandt den første kamp 5-2 i kvartfinaleserien. Rungsted er også tårnhøj favorit over syv kampe, og de levede de op til i den første kamp, hvor fysikken vandt over teknikken.

Herlev viste i perioder, at de er et godt hold med en god førstekæde, men når man kommer lidt ned i kæderne, så er Rungsted bare bedre besat på pladserne.

Det er specielt i powerplay, at mulighederne for scoring kommer i de her playoff-kampe, så de skal udnyttes. Det gjorde Rungsted allerede efter mindre end tre minutters spil, hvor Marcus Olsson gjorde det til 1-0. Herlev kom ellers bedst ud til kampen, men deres muligheder blev ikke udnyttet, og da de kom i undertal, så slog Rungsted til.

Herlev fandt ikke melodien i den første overtalsperiode, men det gjorde de kort før 1. periode var slut. Her gjorde Luis Blak Olsen det til 1-1, mens Joonas Hurri afsonede to minutter for en tripping.

Selvom Rungsted var bedst i de næste 20 minutter, så var Herlev utroligt disciplineret. Holdet stod helt rigtigt, og de kæmpede med det, de havde. De kunne dog hverken hamle op overfor først Tim Daly og Morten Jensen, der gav Rungsted en føring på 3-1 inden de sidste 20 minutter.

Der kan ikke have været mange udover de medrejsende Herlev-supportere, der troede på et comeback i 3. periode, og det kom heller ikke. Tim Daly gjorde det til 4-1, mens hjemmebanefavoritten Nikolaj Rosenthal lukkede kampen, da han med små ni minutter igen gjorde det til 5-1. Det betød ingenting, at udeholdets Magnus Povlsen reducerede med små fire minutter igen af opgøret. Det var reelt forbi.

De to hold mødes igen allerede søndag klokken 16.00 i Herlev, hvor det andet opgør i serien spilles.

Rungsted var det eneste hold fra top fire i grundspillet, der formåede at vinde den første kamp i kvartfinaleserien. I aftenens andre opgør formåede Rødovre noget overraskende at vinde på udebane over Rungsteds onde ånd fra Sønderjyske. 0-1 blev det opgør foran mere end 4000 tilskuere i Vojens. Esbjerg tog til Frederikshavn og vandt 3-2 efter fire perioders spil, da de første tre perioder endte 2-2. Endnu en overraskelse skete i Aalborg, da Herning tog til Nordjylland og vandt 6-3.

Ishockey, 1. DM-kvartfinale
Rungsted-Herlev 5-2

(1-1,2-0,2-1)
Mål: 1-0: Marcus Olsson (02.56), 1-1: Luis Blak Olsen (18.55), 2-1: Tim Daly (27.49), 3-1: Morten Jensen (35.55), 4-1: Tim Daly (48.45), 5-1: Nikolaj Rosenthal (50.51), 5-2: Magnus Povlsen (56.20)

Udvisninger: Rungsted 5x2 minutter, Herlev 5x2 minutter

Tilskuere: 2.061