18. juni 2019
Christian Kjelder Rasmussen fra Birkerød er blevet solgt fra FC Nordsjælland til Ajax Amsterdam.
Christian Kjelder Rasmussen fra Birkerød er blevet solgt fra FC Nordsjælland til Ajax Amsterdam.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sælger fra gylden årgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sælger fra gylden årgang
Sport FAA - 06. februar 2019 kl. 12:53
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han er bare 16 år gammel og fra Birkerød.

Men til sommer rykker han til hollandske Amsterdam, som skal være Christian Kjelder Rasmussens nye hjem. For FC Nordsjælland-spilleren er blevet solgt til storklubben Ajax Amsterdam, selv om klubben egentlig helst så, at han blev i det nordsjællandske og fik gennembrud på Superligaholdet først.

- Christian er en spiller, som vi havde glædet os til at udvikle yderligere i fremtiden, se ham få debut på Superligaholdet i en meget ung alder og derfra hjælpe ham videre ud til en stor adresse i Europa. Derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over at måtte sige farvel til Christian allerede nu. Men vi er også stolte over, at vi udvikler så dygtige spillere, at de er interessante for de store klubber i fodboldverdenen, og vi kan samtidig glæde os over at der står flere unge dygtige spillere klar på akademiet, siger FC Nordsjællands sportschef for akademiet, Jan Laursen.

- Det har været et klart ønske fra Christian og hans familie efter grundige samtaler at prøve denne unikke mulighed, og vi har samtidig fået et enestående stort tilbud fra Ajax, der kompenserer FCN flot, både nu her, men også på den lange bane.

Christian Kjelder Rasmussen er årgang 2003, og i FC Nordsjælland har dét hold gennem flere år har været et af Danmarks absolut bedste - hvis ikke den allerbedste. Årgangen har vundet flere store turneringer i udlandet over de største europæiske klubber, og da de i sommers kunne komme på U16-landsholdet, var der hele seks spillere fra holdet, der blev udtaget.

Ud over Christian Kjelder Rasmussen var det målmanden Andreas Gülstorff Pedersen, Marcelo Randolf, Andreas Garly, Tochi Chukwuani og Andreas Bredahl. Og flere af dem har som U17-spillere været med på FC Nordsjællands U19-hold eller Superligahold.

Men nu forlader Christian Kjelder Rasmussen altså FC Nordsjælland til sommer, når han er færdig med 9. klasse.

- Det er en unik mulighed for mig, og det har bestemt mere været et tilvalg af Ajax end det har været et fravalg af FCN. Jeg ser frem til et godt sidste halve år, hvor jeg virkelig vil gøre alt hvad jeg kan for at bidrage og hjælpe holdet, så det bliver en god afslutning i klubben, siger spilleren til FC Nordsjællands hjemmeside.

- Det har været en fantastisk tid i FCN, hvor der har budt sig mange nye muligheder. Setup'et omkring trænere, gode medspillere og så vil jeg gerne takke Johannes Hoff og Alexander Riget for alt det, som de har gjort og hjulpet mig med, det betyder utrolig meget. Og så må jeg bare sige at med klubbens nye ejerskab i Right to Dream har jeg lært om en helt ny kultur, fået nye venner og vi har spillet de fedeste turneringer sammen. Oog besøget i Ghana vil jeg altid have med mig, og huske som noget specielt.