19. august 2019
Rungsted scorede fire gange i 2. periode, efter en første periode, hvor de var bagud 3-0. Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Rungsted scorede fire gange i 2. periode, efter en første periode, hvor de var bagud 3-0. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rungsted foran 2-0 i kvartfinaleserien efter vildt comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rungsted foran 2-0 i kvartfinaleserien efter vildt comeback
Sport Frederiksborg Amts Avis - 10. marts 2019 kl. 22:39
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En Rungsted-sejr på 5-3 på udebane i Herlev ser helt tilforladeligt ud, og ligner endnu en dag på kontoret for Rungsted, men det var det så langt fra.

For Herlev chokstartede i den anden kamp i DM-kvartfinaleserien ved at komme foran 1-0 efter bare 20 sekunders spil, og allerede efter 11 minutters spil stod det 3-0 til hjemmeholdet, der i den periode scorede på alt, hvad de rørte ved.

- Jeg synes ikke, vi var klar. Vi kommer ud på en halv skøjte og i første skifte, så scorer de. Så står det lige pludselig 3-0. Jeg synes, vi får samlet det lidt op mod slutningen af 1. periode, siger Rungsteds direktør Thomas Friberg.

Det var en kamp, hvor man virkelig kunne mærke, at nu er slutspillet for alvor begyndt. Der var mindre uoverensstemmelser, skubben, små slåskampe og masser af diskussioner mellem spillerne og dommerne.

I slutningen af 1. periode slog det klik for Herlevs spillere. De fik tre udvisninger indenfor 15 sekunder, og det betød, at holdet i næsten to minutter var to mand i undertal, og derefter gik den sidste udvisning igang. Rungsted udnyttede det ikke, før Herlev igen i starten af 2. periode fik endnu en udvisning, så Rungsted igen var to i overtal.

- De har tre udvisninger på uret, hvor det er kun to, der tæller, så jeg vidste, at vi har to minutter med fem mod tre plus en mere. Min fornemmelse er, at hvis vi kan konvertere det til noget, så er vi med igen. Det gør vi ikke på den første, men så får de en mere, siger Thomas Friberg.

Overtallet resulterede først i en reducering af Tim Daly og derefter to hurtige scoringer af Rasmus Thykjær Andersson, og så var kampen helt lige igen.

- Da vi scorer til 3-3, der tænkte jeg, at nu skal vi nok vinde. Der er den lille detalje, at hvis vi scorer tre mål, så vinder vi. Sådan har det været i hele turneringen, siger Thomas Friberg.

Det var Nikolaj Rosenthal, der afgjorde kampen. Først med en scoring midt i 2. periode, og dernæst lukkede han kampen helt kort inde i 3. periode.

- Det er klart, at da det i 3. periode blev 5-3, så er det ikke os, der skal skabe noget mere. Moralen hos Herlev knækkede lidt.

- Det var en dejlig sejr, og det giver en god moral. Bare det at vide, at man kan altid komme tilbage. Vi har gjort det mange gange i år, siger Thomas Friberg, der også glædede sig over, at fjerdekæden kom ind en gang imellem og sørgede for lidt luft til resten af holdet.

Med sejren er Rungsted foran 2-0 i kvartfinaleserien, der spilles bedst af syv kampe. Næste kamp er allerede i morgen klokken 20.30 i Rungsted.

Ishockey, 2. DM-kvartfinale
Herlev-Rungsted 3-5

(3-0,0-4,0-1)
Mål: 1-0: Jesper Thörnberg (00.20), 2-0: William Quist (06.24), 3-0: Niklas Tikkinen (11.14), 3-1: Tim Daly (22.24), 3-2: Rasmus Thykjær Andersson (23.46), 3-3: Rasmus Thykjær Andersson (24.28), 3-4: Nikolaj Rosenthal (31.50), 3-5: Nikolaj Rosenthal (41.16)

Udvisninger: Herlev 6x2 minutter, Rungsted 8x2 minutter

Tilskuere: 1.008