19. marts 2019
Foto: Jonathan Porter/INPHO/Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jonathan Porter/INPHO/Scanpix
Foto: ©INPHO/Jonathan Porter/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Propert arbejde i Belfast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Propert arbejde i Belfast
Sport FAA - 12. juli 2018 kl. 22:58
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Nordsjælland har drypvis fyret den ene topscorer af efter den anden til udlandet. Marcus Ingvartsen, Emiliano Marcondes og senest Ernest Asante er skudt af til udlandet, men straks står der er afløser parat.

arrow Læs også: 18-årig sikrer FC Nordsjælland smal EL-sejr

Nu står 18-årige Andreas Skov Olsen fra Hillerød på spring til at fylde hullet ud. Han høvlet kasser ind i træningskampene, og torsdag viste han igen skarpheden, da han var sikrede FC Nordsjælland 1-0-sejren over Cliftonville i Belfast i første kvalifikationsrunde til Europa League.

Mål efter et kvarters spil. Mathias Jensen i ny afbleget udgave slog en diagonalpasning mod Karlo Bartolec. Chancen så i første omgang ud til at løbe ud i sandet, men FC Nordsjælland fastholdt angrebet. Godsway Donyoh lagde en flad tværpasning ind i feltet, som Andreas Olsen sikkert styrede i nettet.

Den scoring gav ro over feltet.

Cliftonville spiller dets hjemmekampe på Solitude i det nordvestlige Belfast, hvor underlaget lige som i Farum Park er kunstgræs. Nordirernes bane er dog af en tidligere generation, og den skulle FC Nordsjælland lige vænne sig til. Det blev til et par skæverter på det gulvtæppeagtige underlag, men efterhånden fik FC Nordsjælland styr på det.

I kampens indledning havde Cliftonsville Conor Mcmenaman et nærgående hovedstødsforsøg. Et lille stykke forbi Nicolai Larsens mål, og det var i det hele taget kun på dødbolde og i luftrummet, hvor nordirerne trods masser af god energi kunne true FC Nordsjælland en smule.

FC Nordsjælland havde en skarp nedadgående sol i ryggen i 1. halvleg, og gæsterne var heldige med, at solen forsvandt i pausen. Det kom Nicolai Larsen til gode, der kunne gå på banen uden kasket. Men målmanden havde ikke alverden at lave i 2. halvleg.

Nordsjælland var i god kontrol, og Karlo Bartolec kunne også have bragt Nordsjælland på 2-0. Han havde et godt forsøg fra kanten af feltet, men Brian Neeson i Cliftonvilles mål reddede flot.

Skulle FC Nordsjælland gå videre til anden kvalfikationsrunde i Europa League, som der er gode chancer for, så skal nordsjællænderne møde vinderen af opgørene mellem irske Shamrock Rovers eller AIK Stockholm. Her står AIK som ventet med de bedste muligheder for avancement. AIK, som topper Allsvenskan og er ubesejret i de 13 første kampe, vandt den første på udebane 1-0, inden returkampen i Stockholm i næste uge.

arrow FCN-træner: Europæisk erfaring er fantastisk for de unge
12. juli 2018 kl. 11:59 Opdateret: kl. 12:00
arrow FC Nordsjælland sikrer angriber i fire år
10. juli 2018 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:16