25. april 2019
Nicolas Mortensen og resten af FC Helsingør kan nu glæde sig over, at der kommer en masse nye penge til FC Helsingør, der i samme ombæring har lavet selskabet Helsingør A/S. Foto: Allan Nørregaard
Nicolas Mortensen og resten af FC Helsingør kan nu glæde sig over, at der kommer en masse nye penge til FC Helsingør, der i samme ombæring har lavet selskabet Helsingør A/S. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til salg: Tocifret millionbeløb til Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til salg: Tocifret millionbeløb til Helsingør
Opdateret 09. januar 2019 kl. 17:29
Sport FAA - 09. januar 2019 kl. 17:26
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Samme dag, som 1. divisionskonkurrenten Næstved er købt af tyske investorer, har en gruppe investorer fået mulighed for at købe op til 51 procent af aktierne i Helsingør A/S.

arrow Læs også: Helsingør-investor: Min rolle er endnu uafklaret

Dagen efter Janus Kyhl vendte hjem fra USA har bestyrelsen godkendt et tilbud om salg af op til 51 procent af aktierne til en investorgruppe. Det er, ifølge en pressemeddelelse fra klubben, en investorgruppe, som klubben har talt med igennem mange måneder, og som også har været i USA. Dermed virker det mere end sandsynligt, at det er Jordan Gardner og hans gruppe, der nu har fået lov til at købe sig ind i det nye selskab Helsingør A/S.

Det er en ombejlet herre, der ser ud til at investere massivt i Helsingør A/S. En anden nuværende samarbejdspartner - bestyrelsesformanden for australske Gold Coast United giver Jordan Gardner følgende skudsmål:

- Jordan er en fantastisk person. Han er lige ud af landevejen, ærlig, nem at omgås og taler lige ud af posen. Klubber forsøger at få Jordan involveret. Det er ikke den anden vej rundt, og det er med god grund. Enhver klub, der kan få Jordan involveret, er ekstrem heldig. Jeg håber, at FC Helsingør kan sikre sig hans involvering. Det vil være en god løftestang for klubben med de internationale forbindelser han har.

Frederiksborg Amts Avis kunne onsdag 2. januar afsløre, at Janus Kyhl var på vej til USA. Han kom hjem i denne uge, og bestyrelsen samlede sig hurtigt, hvor planerne blev godkendt.

Planerne går ud på, at foreningen bag fodboldklubben FC Helsingør udskiller deres førstehold samt U17- og U19-holdene i et aktieselskab. Den øvrige talentafdeling vil fortsat være en del af foreningen FC Helsingør.

FC Helsingør A/S etableres for at sikre at FC Helsingør også i fremtiden vil kunne begå sig i et stadigt mere konkurrencepræget fodboldmarked.

- På generalforsamlingen i september 2018 fik bestyrelsen et mandat til at sætte klubben på aktier. Det arbejde er godt i gang. Målsætningen er at skabe en solid kapital for klubben, således at vi er i stand til at videreudvikle FC Helsingør, som vi hidtil har gjort som forening, siger bestyrelsesformand Finn Moseholm.

Han forventer, at selskabet FC Helsingør A/S vil få en indskudt et tocifret millionbeløb, hvoraf foreningen forventer at sidde på 30-50 procent af aktierne, mens resten forventes solgt til eksterne investorer.

- Vi har en gruppe af lokale investorer, der har vist stor interesse i at investere i klubben, ligesom vi har en udenlandsk investorgruppe, der har vist interesse i at købe op til 51 procent af aktierne. Det er en investorgruppe, som vi har haft en god dialog med gennem længere tid, og som vi føler kan bidrage til at fortsætte videreudviklingen af det FC Helsingør, som vi kender i dag. En lokal forankret klub, med stærke bånd til byen Helsingør. FC Helsingør skal være en lokalt forankret fodboldklub, drevet på en sund økonomi, hvor vi lægger stor vægt på talentudviklingen, udtaler FC Helsingørs bestyrelsesformand.

Hvorvidt den udenlandske investorgruppe endeligt kommer til at investere i FC Helsingør er dog ikke sikkert endnu, fortæller FC Helsingør i en pressemeddelelse.

- Nu lader vi advokaterne gøre deres arbejde, og så er jeg sikker på, at vi er meget klogere inden for de kommende uger. Sideløbende med det arbejde, igangsætter vi nu en emission, hvor lokale får mulighed for at købe aktier i FC Helsingør A/S, siger Finn Moseholm.

FC Helsingørs direktør Janus Kyhl har tidligere fortalt om investorerne, og hvordan han ser klubbens udvikling.

- Man skal have en respekt for det store foreningsarbejde, der er blevet lavet, og som stadig vil blive lavet. Fordi vi kommer stadig til at blive dedikeret til udviklingen af talenter fra det nordligste Sjælland.

- Det her hedder FC Helsingør, og det dækker også over, at vi er en overbygningsklub med samtlige klubber i Helsingør. Det skal ikke lige pludselig hedde FC Hørsholm eller FC Sorø. Vi skal ikke være en franchisemodel, der bliver rykket rundt, siger direktøren.

FC Helsingør A/S vil komme til at bestå af FC Helsingørs NordicBet Ligahold, såvel som klubbens U-19 og U-17 hold. Den øvrige talentafdeling vil fortsat være en integreret del af foreningen, FC Helsingør.

arrow Ny investor: Helsingør i Superligaen om 3-5 år
15. januar 2019 kl. 17:11 Opdateret: kl. 17:11