17. september 2019
FC Nordsjællands norske offensivspiller Mathias Rasmussen håber, at han kan veksle en stribe indskiftninger til en mere fast plads på holdet i løbet af foråret.
FC Nordsjællands norske offensivspiller Mathias Rasmussen håber, at han kan veksle en stribe indskiftninger til en mere fast plads på holdet i løbet af foråret.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indskifter vil være fast mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indskifter vil være fast mand
Sport Frederiksborg Amts Avis - 12. januar 2018 kl. 10:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal være slut med kun at komme ind fra bænken.

Det er målet for FC Nordsjællands 20-årige nordmand, Mathias Rasmussen, til det nye år. For godt nok spillede han i samtlige 19 kampe i Superligaen og scorede fire mål.

Men han var kun på banen i 412 minutter i alt - eller cirka 24 procent af spilletiden. 18 gange blev han skiftet ind, og i den ene kamp, han startede inde, blev han skiftet ud efter 68 minutter.

- Det var lidt specielt hele tiden at være indskifter. Men det var sjovt til sidst, for man kommer hele tiden ind i forskellige kampe, hvor man skulle komme ind og gøre en forskel - lige meget hvordan kampen er gået indtil da. Det følte jeg, at jeg var god til, og at jeg var vigtigt, selv om jeg var indskifter. Men jeg vil selvfølgelig spille fra start, siger Mathias Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis.

De mange kampe og udtagelser indikerer da også, at Mathias Rasmussen bestemt er inde i cheftræner Kasper Hjulmands overvejelser, og måske de kommer det endnu mere i den nærmeste fremtid, hvor Hjulmand skal have lukket det offensive hul efter Emiliano Marcondes.

Og den plads er Mathias Rasmussen klar til at sætte sig på.

- Jeg ser det som en stor mulighed for at prøve at komme fast ind på holdet. Det er noget, jeg har tænkt meget på, og jeg glæder mig. Det er dejligt med en udfordring, og jeg håber, at jeg kan bide mig fast, siger nordmanden.

- Jeg håber, at 2018 bliver et godt år for mig. Det fik godt i de sidste kampe, hvor jeg kom ind og lavede nogle kasser. Uanset hvilken plads har jeg budt ind med mål og assist, og det er det, man skal.

Mathias Rasmussen debuterede allerede som 16-årige for IK Start i Norge og nåede godt 30 kampe i den bedste norske række, inden FC Nordsjælland hentede ham til i sommeren 2016.

Her kom han hurtigt i aktion, og det lignede en kometkarriere i det danske. Men så blev der stille omkring nordmanden, som forsvandt ud af startopstillingen i det nordsjællandske. En god afslutning - blandt andet med sejresmålet til 2-1 over Brøndby i sidste sæsons sidste spillerunde - blev afsættet til det gode efterår, og Mathias Rasmussen føler sig da også langt mere på plads i klubben.

- Der er meget, der har ændret sig. Både på og uden for banen. Der sker mange ting. Når man kommer til et nyt land og er lidt alene, så tager det noget tid, før man kommer i gang. Det var den følelse, jeg havde i starten, men nu er jeg faldet godt til. Jeg er glad og positivt hele tiden, siger Mathias Rasmussen.

Fra FC Nordsjællands sportslige ledelse har beskeden været, at den nuværende trup bliver set an i første omgang, når det kommer til at lukke huller på holdet. Men hvis man ikke føler, at spillerne tager de rigtige skridt, så kan der blive hentet spillere ind udefra. Det behøver man nu ikke, mener Mathias Rasmussen.

- Vi har mistet nogle dygtige spillere og nogle store personligheder. Det kan man ikke bare erstatte. Men jeg synes, der er rigtig mange gode spillere og talenter her på holdet, så hvis vi bare får en god opstart og får spillet nogle gode kampe, så tror jeg ikke, der skal ske så meget med truppen, slutter nordmanden.

FC Nordsjælland spiller sin første træningskamp i denne vinteropstart lørdag hjemme mod FC Helsingør.