17. oktober 2019
FIF Hillerøds guldvindere fra venstre: Cecilie F. Klysner, Malthe Poulsen, Malte Kjær Hemmingsen og Annika Simonsen.
FIF Hillerøds guldvindere fra venstre: Cecilie F. Klysner, Malthe Poulsen, Malte Kjær Hemmingsen og Annika Simonsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guld til FIF Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guld til FIF Hillerød
Opdateret 26. maj 2019 kl. 20:33
Sport Frederiksborg Amts Avis - 26. maj 2019 kl. 20:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var lagt op til hård dyst om det danske mesterskab i sprint stafet mellem de sidste års bedste hold, Pan Århus, Tisvilde Hegn OK og FIF Hillerød, da der søndag blevet løbet DM Sprint Stafet i Sønderjyske Grindsted.

Men til sidst kunne Cecilie Klysner løbe en sikker sejr i hus foran Tisvilde Hegn OK. Stafetten blev løbet med 2 herrer og 2 damer og specielt for orientering bliver konkurrencen løbet i bymiljø. Det er en disciplin det danske landshold har vundet VM-medaljer ved de seneste fire verdensmesterskaber.

Stafettens første tur blev domineret af juniorpiger, hvor både Annika Simonsen, FIF og Ida Øbro nåede mål i top 5 og efter planen sendte de første drenge af sted på anden tur.

Malte Hemmingsen trak tidligt fra og både Pan Århus og Tisvilde, og Snab Vejle tabte følingen med førergruppen.

På stafettens trdje tur havde både Pan Århus og Tisvilde hurtige drenge ude, mens Malthe Poulsen holdt samme fart som klubkammeraten, så Tisvildes Emil Øbro på tredjeturen fik bragt liv tilbage i stafetten. Men da FIF Hillerød havde landsholdsløberen Cecilie Klysner ude på den afsluttende stafettur, blev der aldrig rigtig spænding om resultat, og Cecilie kunne med halvandet minuts margin sikrer guldet til Hillerød.

Der er bare et år til at VM i sprintorientering afvikles i Trekantsområdet i Danmark, og årets danske mesterskab var derfor både for arrangørernes og de danske løberes første VM test - både arrangørerne og de unge nordsjællandske løbere bestod.

Dagen før blev der også løbet dansk mesterskab i individuel sprint orientering. Den flerdobbelte verdensmester Maja Alm var for en stund tilbage i orientering, og hun fik med en suveræn sejr vist, at hun løbsmæssigt er i kanonform og ikke helt har glemt at finde vej.

FIF Hillerøds Cecilie Klysner sikrede sig en ligeså sikker sølvmedalje i sit første danske mesterskab efter et års skadespause og genoptræning.

Hos juniorerne var der hos de unge kvinder total nordsjællandsk dominans med Tisvildepigerne Agnes Kracht og Ida Øbro, og FIF Hillerøds Annika Simonsen i et tæt opgør om guldet. Øbro vandt med 14 sekunder foran Kracht og 18 foran Simonsen.