14. december 2017
Kenneth Krusen Hansen og resten af Slangerups ligahold i speedway fik testet banen i Slangerup forud for onsdagens DM-finale for hold. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

Kenneth Krusen Hansen og resten af Slangerups ligahold i speedway fik testet banen i Slangerup forud for onsdagens DM-finale for hold. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finaleformen er pudset af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finaleformen er pudset af
Sport FAA - 20. september 2017 kl. 10:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Ja, det er jo onsdag.
Slangerups Michael Jepsen Jensen griner lidt. For han ved godt, at i dag - onsdag - ikke bare er en almindelig onsdag. Det er DM-finale-dag i Slangerup, og slaget om guldet skal stå på hjemmebane, hvor der ventes 3000-4000 tilskuere.

- Det er vigtigt for os. Det kunne være fedt at hive titlen hjem. Vi skal give gas, stå sammen og vise mere af det, vi har vist i år hidtil, siger Michael Jepsen Jensen.

Han trænede tirsdag sammen med holdkammeraterne - minus Andreas Lyager, der ikke kunne få fri fra arbejde - på netop hjemmebanen for at optimere chancerne for succes i aften. Slangerup har hjemmebane i finalen, fordi holdet har vundet grundserien, og det er en fordel, der skal bruges.

- Det er finale og på hjemmebane. Der er en masse på spil. Men vi skal tage det som enhver anden match. Vi har haft en god sæson, og vi har vundet alle matcher på hjemmebane, siger en anden Slangerup-kører, Kenneth Kruse Hansen.

- Vi kom desværre ikke til at køre mod Holsted, for jeg synes, det havde været rart at cementere, at vi er bedst her i Slangerup. Men at vinde grundserien er jo dejligt, og vi har hungret efter det i flere år. Nu er vi her, og nu handler det om, at vi ikke skal smide det hele på gulvet.

Hans forklaring på succesen i denne sæson ligger i, at man i år har stået bedre sammen, og det har smittet af på resultaterne.

- Lars Munkedal og Alun Biggarts (Henholdsvis holdleder og coach for Slangerup, red.) tilgang til sæsonens og mandskabsplejen har betydet meget. Der er blevet arbejdet med hver enkelt kører, og vi er tømret sammen som enhed. Alle tror på hinanden. Man kan især se det på de fire andre kørere. De har flyttet sig enormt meget og har forbedret sig med et point eller mere i snit, siger Kenneth Kruse Hansen, der selv har holdt niveauet fra sidste sæson og leveret stabilt.

Men i aften skal der lidt ekstra til, og en lille sten i skoen hos Slangerup er, at A-kører Michael Jepsen Jensen styrtede i Sverige for et par uger siden og stadig døjer lidt med efterveerne.

- Der er lidt farver på, siger han, mens han viser billeder fra hospitalet, efter han styrtede i Sverige.

På billederne er hans egne forslåede kropsdele - godt fyldt med store, blå mærker.

- Det er okay. Armen er lidt stiv og død, og jeg har lidt problemer med skulderen. Jeg kunne godt mærke det, da jeg kørte i sidste uge. Og det gjorde nas. Men nu har jeg fået en uge mere, og nu har jeg været ude og køre et par starter. Så jeg er ikke bekymret, siger Michael Jepsen Jensen.

En anden x-faktor i finalen er, at man skal køre en fire-holds-match, hvor en fra hvert hold er inde i hvert heat. Normalt kører man to og to mod hinanden i grundserien. Det kan give noget heftig speedway, mener Kenneth Kruse Hansen.

- Man har ikke en makker at tage hensyn til, og man behøver ikke på samme måde være forsigtig ind det første sving. Det er rigtig spændende for publikum, for der er fire kørere, der kører for at vinde hvert heat. Man har kun sig selv at tænke på, og så gælder det bare om at komme derudaf, siger han.

Han er klar til at tage favoritrollen på sig selv og resten af holdet, inden det går løs i aften mod Fjelsted, Holsted og Region Varde.

- De andre vil nok kalde os favoritter, men de har også selv kørt godt. Fjelsted så stærke ud i semfinalen, men alle fire hold kan vinde. Vi skal bare ikke tage for let på det. Der bliver kamp til stregen, og det bliver i de sidste heats, matchen bliver afgjort, lyder det fra Kenneth Kruse Hansen.

Michael Jepsen Jensen slutter:
- Man ved ikke, hvordan dagen er i morgen (onsdag, red.). Vi har haft en suveræn sæson, men vi kommer ind til finalen uden point, så vi skal tage matchen, som vi har gjort med alle de andre hele sæsonen.

Matchen køres klokken 18.30 i Slangerup Speedway Center.

De fire hold i Slangerup:
Slangerup: Michael Jepsen Jensen, Mikkel Michelsen, Kenneth Kruse Hansen, Andreas Lyager og Kenni Nissen.

Region Varde: Hans Andersen, Mikkel Bech Jensen, Mads Korneliussen, Mikkel B. Andersen og Mads Hansen.

Fjelsted: Peter Kildemand, Frederik Jakobsen, Andersen Thomsen, Patrick Hougaard og enten Christian Thaysen eller Jason Jørgensen.

Holsted: Krzysztof Buczkowski, Bjarne Pedersen, Dawid Lampart, Sam Jensen og Jonas Jeppesen.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk