16. januar 2018
Emiliano Marcondes fremviser 10-tallet på handsken. Det er et nummer, han også gerne vil have på ryggen, men det lader vente på sig. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Emiliano Marcondes fremviser 10-tallet på handsken. Det er et nummer, han også gerne vil have på ryggen, men det lader vente på sig. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Scanpix Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN profil vil have 10-tallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN profil vil have 10-tallet
Sport FAA - 19. marts 2017 kl. 09:37
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte gange har Emiliano Marcondes scoret i denne sæson, og det har kastet otte fejringer af sig. De fleste gange har det så givet Emiliano Marcondes anledning til at vise sin sorte handske frem foran sig.

Her har han fået trykt et 10-tal, og selv om det handler om at lave lidt lir for fans, så er beskeden også helt klar.

- Jeg vil bare gerne have nummer 10, siger Emiliano Marcondes, der siden sin indtræden i Superligatruppen har haft nummer 18 på ryggen.

- Jeg har haft nummer 10 som U15, U17 og U19, og det er et mål for mig at gå hele vejen fra akademiet og til at være nummer 10 på Superligaholdet også. Det burde også være et mål for klubben - så længere er den ikke.

Men skulle man sidde og tro, at numrene i en Superligatrup bare bliver delt ud til højre og venstre, så skal man tro om igen. Bevares, nogle spillere har ingen holdning til, hvilket nummer de har på ryggen. Men der er nogle numre, der er mere specielle - og 10'eren er nok det mest sagnomspundne i fodbold.

I FC Nordsjælland har det været småt med 10'er-traditionen. Senest spillede Martin Vingaard med nummeret, men havde ikke en rolle på holdet, man kunne kalde en »10'er«. Siden Vingaard forlod holdet i sommeren 2016, har 10-tallet været uden ejermand.

- Den trøje er ledig, og jeg har spurgt efter den. Men der er lidt mere i det - også i forhold til at få en ny kontrakt, siger Emiliano Marcondes, hvis kontrakt udløber til nytår og snart skal finde ud af, om han vil forlænge med FC Nordsjælland eller skal prøve udlandet af.

Derfor holder FCN også igen med at give ham 10-tallet.

- Jeg skal lave lidt flere mål og være lidt mere stabil for at få det, som jeg også har gjort indtil videre i denne forårssæson. Og måske nummeret også kan bruges til spillere, der kommer udefra. Jeg ved det ikke, funderer Marcondes, der dog ikke lægger skjul på, at nummeret 10 er vigtigt for ham.

- Det betyder noget for en spiller som mig. Jeg har altid haft nummer 10. Det er mit nummer. Jeg har altid elsket det tal, og mine idoler - Ronaldinho, Zidane og Figo - har også spillet i det. Min fars yndlingsspiller var Pelé, og han gav mig mange trøjer med Pelé og nummer 10 på.

- Samtidig er nummer 10 en nøglespiller, og jeg spiller også position nummer 10 på banen, siger halv-brasilianeren.

Og selv om han ikke har fået sit favoritnummer (endnu?), så har han det fint med, at klubben stiller krav til ham, hvis han vil have fat i det.

- Det virker jo, for jeg har scoret med det lidt ekstra pres. Nu har jeg lavet otte mål. Så kan det være, jeg får nummer 10, når jeg har lavet 10, slutter Marcondes.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk