19. maj 2019
Collins Tanor har trænet med hele den kolde vinter. I mandags fik han belønning for sit slid.  Foto: Rudi Dalsgaard
Collins Tanor har trænet med hele den kolde vinter. I mandags fik han belønning for sit slid. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN-debutant tæt på lykkelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN-debutant tæt på lykkelig
Sport FAA - 12. maj 2016 kl. 14:25
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Nordsjællands cheftræner fortsatte mandag aften trenden med at give debut til unge spillere. 18-årige Collins Tanor startede inde og fik 45 minutter på banen, da Stanislav Lobotka meldte sig syg, og det var lige den chance, Tanor har gået og ventet på.

- Det har været stort for mig at komme ind som 18-årig og starte kampen. Det er min første kamp som professionel fodboldspiller. Men jeg var skuffet over resultatet, siger Collins Tanor.

- Vi kom for at vinde og gøre fansene glade. Som fodboldspiller får man en chance til, og vi skal vise, at vi kan komme tilbage efter et skuffende resultat. Men jeg er stolt over at få min debut.

Collins Tanor er samtidig et eksempel på det, der nok kommer meget mere af i fremtiden - unge ghanesiske spillere fra Right to Dream-akademiet, hvor Collins Tanor var anfører for et af skolens succesfulde ungdomshold. Han fik siden kontrakt med Manchester City, men er i gang med den første del af sit 18 måneder lange låneophold i FC Nordsjælland.

- Jeg har spillet meget ungdomsfodbold, så det var første gang, jeg spillede foran så mange mennesker. Det var en god fornemmelse, og det fik mig til at indse, at man skal gøre sit bedste. Det var det, jeg havde arbejdet for hele mit liv - at kunne sætte mine fødder på banen. Det gør, at jeg ved, at jeg kan, og at alle folkene ommkring mig bakker mig op.

Han fik dog kun 45 minutter på banen i en kamp, der slet ikke forløb efter FC Nordsjællands plan.

- Jeg glædede mig, efter Kasper Hjulmand sagde startopstillingen, og jeg var lidt overrasket. Men jeg var også klar og har arbejdet hårdt for det til træning. Men vi skulle angribe lidt mere, så jeg tror, det var taktisk.

For Kasper Hjulmand var det chancen for at kaste en ung mand i ilden og se, hvad der ville ske.

- Jeg synes, at han var bedre i det sidste kvarter end i den første halve time. Han havde problemer i starten både med tempoet og nogle positioner. Det var også derfor, jeg skiftede. Vi havde problemer med nogle omstillinger, vi ikke skulle give væk, og der var noget med tempoet i starten. Meget naturligt, siger Kasper Hjulmand.

- Jeg havde egentlig bestemt mig for, at han skulle have debut på hjemmebane for at gøre det et sted, han kendte og var tryg ved, men nu prøvede vi, da Stanislav Lobotka meldte afbud. Nu har han fået debut, og det har han glædet sig til. Nu arbejder vi videre.

Det er Collins Tanor klar til.
- Jeg jagter den selvtillid, man får ved at spille noget andet end ungdomsfodbold, siger den 18-årige.

- Jeg elsker at være her, og der er mange gode mennesker i Danmark og i klubben. Det har gjort det lettere for mig som 18-årig, der bor alene og langt væk hjemmefra. Det er hårdt, men folkene omkring holdet og klubben har gjort, at jeg ikke har savnet dem derhjemme og har kunnet fokusere på fodbold.

Helt alene er han da heller ikke. Landsmændene Godsway Donyoh og Dominic Oduro er også i FCN-truppen-

- Det hjælper meget, at de er her. Jeg kender dem fra Right to Dream og har været gennem det samme system. Det har hjulpet meget, for vi kan gå ud sammen og bruge tid sammen, så det virker lidt som at være derhjemme, når man er sammen med folk, man kender.

Collins Tanor er dog ikke med i den trup, FCN stiller til start med torsdag aften mod OB i Right to Dream Park.