17. oktober 2019
Morten Green stopper nu karrieren hos Rungsted, hvor han også spillede sin første seniorkamp i 1996. Foto: Scanpix
Morten Green stopper nu karrieren hos Rungsted, hvor han også spillede sin første seniorkamp i 1996. Foto: Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 1500 opslidende kampe er det slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 1500 opslidende kampe er det slut
Sport Frederiksborg Amts Avis - 12. februar 2018 kl. 17:37
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

22 år efter debuten for Rungsted i 1996 er det efter denne sæson slut for Rungsted-kaptajnen Morten Green. Han stopper som ishockeyspiller efter en enestående karriere. Det er blevet til hele 19 VM-turneringer, 5 OL-kvalifikationsturneringer og 316 landskampe for Morten Green, der begyndte og slutter i Rungsted-trøjen.

Undervejs er det dog blevet til 13 år i Sverige, hvor Morten Green har repræsenteret Leksand IF, MODO, Rögle og Malmö, og det blev til tre år i Tyskland frem til 2015, hvor turen igen gik hjem til barndomsklubben Rungsted.

Seniorkarrieren begyndte i 1996, da han som 15-årig debuterede i Rungsted-trøjen. I den første sæson blev det til hele 17 mål, og han blev den yngste spiller til at score i Metal Ligaen nogensinde. Denne rekord stod i 20 år, indtil Rungsteds Jonas Røndbjerg slog den i 2016 med et mål, der helt symbolsk var assisteret af netop Morten Green.

Kroppen er slidt af omkring 1500 ishockeykampe på seniorniveau. I denne sæson har Morten Green også misset 18 kampe på grund af en skade, og derfor er beslutningen taget nu.

- Det er vigtigt for mig at stoppe mens legen er god, og jeg stadig føler jeg stadig gør en forskel. Det er som om kroppen ikke længere helt gør det samme som hjernen fortæller den skal, og så syntes jeg det er på tide at takke af, siger Morten Green, der gerne vil fortsætte i ishockey på den ene eller anden måde.

- Mon ikke jeg stadig kommer til at have noget med sporten at gøre, men lige nu handler det om Rungsted Seier Capital og denne sæson. Vi går ind i slutspillet om få uger og jeg vil gerne slutte af med manér, så det er på banen mit fokus kommer til at være den kommende tid, siger kaptajnen.

I en pressemeddelse skriver klubben, at den gerne vil takke Morten Green for alle de storslåede oplevelser både på klub,- og landsholdsniveau, og de glæder os til et forhåbentligt langt slutspil, hvor Morten en sidste gang kan vise sine mange kvaliteter.

Der er landskamppause nu, og Rungsteds næste kamp er onsdag 20. februar klokken 19.00 på hjemmebane mod Frederikshavn.