9. december 2019
Bukiwe Nonina - også bare kaldet Anakonda - er Sarah Mahfouds modstander ved stævnet fredag 18. januar i Nykøbing Falster. Pressefoto
Bukiwe Nonina - også bare kaldet Anakonda - er Sarah Mahfouds modstander ved stævnet fredag 18. januar i Nykøbing Falster. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anakondaen er godt forberedt på Sarah Mahfoud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anakondaen er godt forberedt på Sarah Mahfoud
Opdateret 11. januar 2019 kl. 21:34
Sport Frederiksborg Amts Avis - 11. januar 2019 kl. 21:31
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sarah Mahfouds modstander vil jagte de største titler. Det bliver en bokser i topform, som Hillerød-bokseren Sarah Mahfoud skal møde på fredag. Bukiwe Nonina - med tilnavnet Anakonda - har store ambitioner og møder særdeles velforberedt op til kampen om IBF's interkontinentale mesterskab i fjervægt.

Hun har 14 sejre og tre nederlag, før matchen mod Sarah Mahfoud. Seneste fight endte med en sejr til den sydafrikanske bokser.

- Jeg føler mig godt tilpas. Jeg er velforberedt og i god form. Jeg havde en kamp i december, hvor jeg vandt, og jeg har været klar til denne opgave længe. Det er stor mulighed for at komme til at bokse om IBF-titlen. Jeg ser frem til opgøret og til at tage kampen op med Sarah Mahfoud. Jeg har samtidig arbejdet hårdt og forberedt mig ekstra godt, fordi jeg skal bokse i et andet land, siger Bukiwe Nonina, som vandt WBF-titlen i bantamvægt i 2017 ved at besejre tyske Alesia Graf, som dagen efter stævnet i Nykøbing F. bokser VM-kamp i Struer mod Dina Thorslund.

Den tyske bokser havde dengang meget svært ved at komme ind på livet af den høje sydafrikaner, som sidenhen har forsvaret sin titel to gange.

- Jeg var godt forberedt på Alesia Graf. Hun var aggressiv og gik hele tiden fremad i ringen. Men jeg var forberedt på hendes stil, og jeg brugte bare min hjerne til at besejre hende, siger Bukiwe Nonina og henviser til sin teknik og lange arme, som hun benytter til at levere kontraboksning med.

Sydafrikaneren agter at udnytte sin høje bokse-IQ til at tage pynten af sin danske modstander. Det skal ske ved at fokusere på sin egen stil.

- Jeg fokuserer altid på mig selv i bokseringen, for det drejer sig om, hvordan jeg kan vinde kampen, og hvordan jeg bedst kan forsvare mig selv og justere min boksning. Det er en stor chance for mig, og jeg tror, at jeg har gode muligheder i denne kamp, siger hun.

De seneste to år i træk er Bukiwe Nonina blevet kåret som årets kvindelige bokser i Sydafrika. Selvom hun startede sin boksekarriere sent, så ligger boksningen i familiens DNA.

- Jeg begyndte at bokse i 2010. Inden da havde jeg været fodboldspiller siden 12 års-alderen. Mine søskende var boksere, og jeg var den eneste af os, der spillede fodbold. Min far, som var boksetræner og havde sit eget gym, besluttede en dag at tage mig med til boksetræning, og siden har jeg satset 100 procent på boksning," forklarer den elegante tekniker, som ikke har tabt en boksekamp siden 2014 og i dag drømmer om at skifte sin WBF-titel ud med IBF's store VM-titel.

I den forbindelse er VM-eliminatoren mod Mahfoud et vigtigt skridt mod større ting. Målet er nemlig at samle de store titler.

- Jeg kan love, at jeg kommer for at gøre mit bedste, og at jeg vil levere en flot præstation. Det er min ambition at vinde de største VM-titler i boksning. Det er det, som jeg arbejder for nu. Derfor er det helt oplagt for mig at tage denne kamp i IBF-regi, for det vil være første store skridt på vejen til at opfylde min helt store drøm, siger Bukiwe Nonina, som lige nu er henholdsvis nummer tre og nummer ni på WBA's og IBF's verdensrangliste i fjervægt.

Kampen bliver bokset på fredag i Nykøbing Falster-hallerne, hvor stortalentet Oliver Meng har hjemmebane. Han skal kæmpe om IBF's junior VM-bælte mod Maono Ally fra Tanzania, og så skal også Sarahs bror Allan Mahfoud i ringen igen.