22. maj 2019
Magnus Kofod Andersen (tv.)har måttet holde pause med væske i knæet efter opstartskampen mod Ajax Amsterdam. Men i sidste uge var han tilbage og var afgørende for FC Nordsjælland. Det skal han helst være igen i aften. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Magnus Kofod Andersen (tv.)har måttet holde pause med væske i knæet efter opstartskampen mod Ajax Amsterdam. Men i sidste uge var han tilbage og var afgørende for FC Nordsjælland. Det skal han helst være igen i aften. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Scorer gerne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Scorer gerne igen
Sport FAA - 02. august 2018 kl. 11:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det var en god uge.
Underdrivelsen driver ud gennem telefonforbindelsen til Sverige, som dog er tydelig nok til, at man også kan høre, at FC Nordsjællands Magnus Kofod Andersen leverer udsagnet med et grin.

For hans sidste uge var lidt mere en god. Han kom direkte tilbage fra en skade og ind i startopstillingen mod AIK Stockholm i kampen om kvalifikation til Europa Leage. Og så kunne han jo lige så godt score sit første seniormål for FC Nordsjælland.

Siden var han med i søndagens sejr på 3-0 over Vendsyssel, havde anførerbindet på og leverede blandt andet en flot målgivende aflevering. Så ja - det var en god uge.

Spørgsmålet er så, om han kan forlænge den gode uge ved for eksempel at score en gang mere i aften, når returkampen mod AIK Stockholm skal spilles i den svenske hovedstad.

- Det ville da ikke gøre noget. Men det er hele holdets indsats, det kommer an på, og så er det lige meget, hvem, der scorer, siger Magnus Kofod Andersen til Frederiksborg Amts Avis, inden han prøver at komme i tanke om, hvornår han egentlig scorede sidste gang.

- Det er længe siden. Jeg tror, det var i min debut som U17-spiller. Men jeg har nu lavet mål på samlebånd. Det var dengang, jeg spillede i Hundested. Der var jeg angriber. Siden er jeg så blevet rykket længere og længere tilbage på banen. Men det er noget, jeg skal have lagt på mit spil nu.

Han har også fået en større rolle på holdet, da anfører Mathias Jensen er ude med en skade. Derfor var det pludselig »Kofod«, der leverede de dybe bolde fra midtbanen.

- Det er jo meget rollebetinget. Jeg plejer at være mere defensiv, men nu har vi Jakob Steen Christensen med, som nok er mere defensiv, end jeg er. Det gør, at jeg kan vise nogle andre sider af mit spil. Der er nogle nye relationer, der skal skabes, men jeg synes, vi har vist, at vi har nogle midtbanefolk, der kan tage over, siger Magnus Kofod Andersen.

I aften skal de så også vise, at de kan vokse med opgaven, når der venter tusindevis af svenske fans og et erfaren svensk tophold.

- Det er en af de større kampe, må man sige. FCK-kampen i sidste runde i sidste sæson har været en af de største i min karriere indtil videre, og så må vi se, hvordan det ser ud efter kampen mod AIK Stockholm. Jeg forventer i hvert fald en fantastisk kulisse, slutter midtbanemanden.