18. oktober 2019
Emil Vinjebo har skrabet masser af point sammen til verdensranglisten i denne sæson. Foto: Riwal Readynez Cycling Team
Emil Vinjebo har skrabet masser af point sammen til verdensranglisten i denne sæson. Foto: Riwal Readynez Cycling Team
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinjebo vil på podiet i Danmark Rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinjebo vil på podiet i Danmark Rundt
Sport DAGBLADET - 12. juli 2019 kl. 20:51
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde-rytteren Emil Vinjebo slog igennem i den bredere offentlighed sidste efterår, da han noget overraskende først blev udtaget til det danske VM-hold - og siden i selve VM-løbet gjorde en fremragende figur som oppasser for Michael Valgren langt ind i finalen af løbet.

I denne sæson er niveauet så kun fortsat opad, i takt med at han er skiftet til »pro kontinental«-niveau på Riwal-holdet. De gode takter fra Vinjebo i år har i særdeleshed været på fransk grund, og første store markør kom i starten af marts i éndagsløbet Drome Classic, hvor han blev nummer fire og bla. slog Romain Bardet. En herre, der netop i disse dage kører Tour de France som kaptajn for AG2R-holdet.

En måneds tid senere blev den 25-årige roskildenser så nummer tre i det prestigefyldte Tro Bro Leon - i cykelkredse også kendt som »hipsternes Paris-Roubaix«. Et løb, der ligeledes havde en hel stribe af de ryttere til start, som lige nu kører Tour de France. Så jo, foråret var med andre ord mere end godkendt, mener Emil Vinjebo.

- Jeg havde virkelig givet den en skalle henover vinteren, og det gav pote og gav mig - via de gode resultater - den selvtillid, der er så vigtig som cykelrytter. Den følelse kørte jeg på længe, og det gjorde også, at jeg egentlig havde det fint med, at jeg i nogle af de etapeløb, vi kørte, ikke helt slog til.

Til og med Tour de Yorkshire kørte tingene til tider nærmest på skinner for Vinjebo, og i netop det engelske storløb leverede han en kæmpe indsats som luksushjælperytter for Alexander Kamp. En tillid, som Kamp betalte tilbage ved ikke mindst at vinde en etape undervejs foran snuden på alle World Tour-stjernerne.

Men så stødte Emil bogstavelig talt ind i et bump på vejen. Eller skulle man sige tre styk.

- Først blev jeg syg i en uges tid, og derefter skete det så, at jeg inden for to uger havde tre små styrt på det samme knæ. Det tredje skete endda bare under træning i en våd rundkørsel. Det var virkelig dumt, fdor det tredje styrt var ligesom dét, der gjorde, at mit knæ lige stod lidt af i nogle uger.

- Så jeg holdt en uge, hvor jeg slet ikke rørte en cykel, og så skulle jeg egentlig til at banke formen op lidt »fra scratch« igen, og i den proces missede jeg desværre også Tour of Norway, som jeg ellers havde glædet mig meget til, fortæller han.

Formen er til gengæld atter på vej mod de rigtige højder, fortæller Vinjebo over telefonen - netop fra højderne, hvor han i disse dage er på sommerferie/træningsophold i de italienske bjerge. Ved det nyligt overståede DM blev han en hæderlig nummer 12 på enkeltstarten, men det helt store mål for sommeren hedder Danmark Rundt om godt tre uger.

Hér har Emil en 6. plads fra sidste år at forsvare, men denne gang sigter han endnu højere.

- Jeg ved godt, at feltet nok bliver en tand stærkere end sidste år, men ikke desto mindre går jeg efter at tage en plads på podiet. Det tror jeg på er muligt, konkluderer han selvtillidsfuldt.