23. maj 2019
Nicolaj Nørager kan nu endelig bruge sin krop 100% optimalt. Foto: Peter Andersen
Nicolaj Nørager kan nu endelig bruge sin krop 100% optimalt. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS-playmaker spillede med rygskade i seks år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS-playmaker spillede med rygskade i seks år
Sport DB - 19. oktober 2018 kl. 11:19
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Talentet havde der sådan set aldrig været sået tvivl om, men i de første par år af seniorkarrieren var det bogstavelig talt som om, tingene ikke helt spillede for TMS Ringsteds spilfordeler Nicolaj Nørager.

For sagen var dén, at han aldrig kunne spille ret lang tid ad gangen i den enkelte kamp, så måtte han tage plads på bænken på grund af gentagne smerter i læggene.

- Mine lægmuskler har krampet op utrolig nemt og ganske tit. Og jeg har faktisk ikke kunnet løbe mere end 2,5 kilometer ad gangen, førend læggene krampede så meget op, at det føltes som om, jeg løb med to kæmpe sten i skoene, fortæller Nørager ganske billeddannende.

Det har betydet lange perioder med frustration for spilfordeleren, men også år ud og år ind med besøg hos diverse fysioterapeuter. Folk, som alle har kunne give ham den samme, lettere frugtesløse besked: »Dine lægge fejler ikke noget!« Svært at bruge til så meget, når man er i mere ellere mindre kroniske smerter...

Men så valgte Nørager en helt anderledes tilgang.

- De hér fysioterapeuter havde alle kigget lokalt på læggen og kunnet konstatere, at der ikke var noget at se eller mærke. Men så fandt jeg i foråret frem til en »fys« i Århus, som gør tingene på en lidt anderledes måde. Han arbejder mere helhedsorienteret med kroppen, og han fandt ud af, at smerterne simpelthen stammede fra den nederste del af ryggen, siger Nørager og lyder næsten stadig selv forbavset, når han fortæller det.

- De to nederste ryghvirvler var ganske enkelt så spændte, at nervebanerne ned til benene blev klemt af, og dermed blev »signalet« til benene ikke tydeligt nok. Og dermed havde mine underben stort set aldrig restitueret, tilføjer den 22-årige playmaker.

Men efter nogle måneders behandling hos den omtalte fysioterapeut var smerterne stort set forsvundet - og det passede temmelig meget som hånd i handske med sæsonopstarten i TMS Ringsted.

- Der er kommet styr på de ting nu, så derfor har det på flere måder været en ny begyndelse for mig at komme herover og virkelig bare spille kontinuerligt uden problemer, konkluderer han.

Læs mere i DAGBLADET fredag.