15. september 2019
TMS fik ret i appelinstansen, og nu er sagen tilbage i DHFs Turneringsudvalg.
TMS fik ret i appelinstansen, og nu er sagen tilbage i DHFs Turneringsudvalg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS får ret i appelsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS får ret i appelsag
Sport DAGBLADET - 23. april 2019 kl. 22:57
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kendelse:
»Det er med rette, at den indgivne protest over HRØ's afgørelse er behandlet af DHF's Turneringsudvalg.

arrow Læs også: TMS taber - og anker - klagesag over tvangsnedrykning

Den af DHF's Turneringsudvalg trufne afgørelse af 22. marts 2019 erklæres ugyldig som følge af manglende partshøring.

Sagen hjemvises til fornyet realitetsbehandling hos DHF's Turneringsudval.«

Sådan lyder den længe ventede kendelse fra Håndboldens Appelinstans, der landede hos TMS Ringsteds advokat, Martin Falk Rømer, i går.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

Dermed har klubben vundet et slag i sagen om 3. divisionsholdet, der blev smidt ud af række fordi holdet blev væk fra to kampe i sæsonen. Håndbold Region Øst gav TMS og FIF lov til at spille kampen et par dage efter, men blev overtrumfet af Dansk Håndbold Forbunds Turneringsudvalg, der omgående trak TMS ud af rækken.

Den dom apellerede TMS til Håndboldens Appelinstans, blandt andet med fokus rettet mod, at formalia i sagen ikke var overholdt. TMS blev nemlig ikke undervejs hørt, da Himmelev protesterede over TMS´ udeblivelse.

TMS har fået medhold i to af tre klagepunkter, og bundlinjen er, at DHFs Turneringsudvalg nu igen skal behandle sagen, men appelinstansen har ikke taget stilling til, om TMS skal trækkes ud af turneringen eller ej.

- Spændingen om den sag er ikke blevet mindre med kendelsen. Nøglespørgsmålet, om man kan omplacere kampen eller ikke er der ikke taget stilling til, siger Falk Rømer.

- Det skal appeludvalget så heller ikke med den måde, de har behandlet sagen på. Når vi får medhold i, at der ikke skete partshøring i sagen, så når appelinstansen ikke frem til at afgøre beslutning, om Turneringsudvalgets beslutning var rigtig eller forkert. Hvis Turneringsudvalget fastholder deres beslutning, så ender sagen i appelinstansen en gang til, siger TMS Ringsteds advokat.

- Jeg forventer dog, at udvalget lytter til vores argumenter og at de bliver en del af sagen og afgørelsen. Det hele er nulstillet nu, så jeg forventer, at holdene skal spille i weekenden - de kampe, der ikke blev til noget i forlængelse af den første afgørelse fra Turneringsudvalget. Om det kan lade sig gøre, ved jeg ikke, men det må være det logiske nu, når vi er tilbage til, hvor vi var, før beslutningen om udtrækningen blev truffet.

Du ser ikke for dig, at Jeres 3. hold trækkes ud i deres nye afgørelse?

- Jeg kan ikke vide, hvad de når frem til, men Turneringsudvalget er fornuftige mennesker, og de har nu hørt vores argumenter i appelinstansen, så dem skal de tage stilling ud fra, siger Falk Rømer.

Han konstaterer også med tilfredshed, at TMS fik medhold i, at Turneringsudvalget formelt set ikke har hjemmel i lovene til at træffe beslutning i denne sag. Den ligger hos i Disciplinærinstansen for øvrige række. Nu er det bare praksis, at Turneringsudvalget har den slags sager, og den mulighed får de nu igen.

- Der er ingen, der kan sige, hvordan denne sag lander fra nu af, så kampene skal spilles for at lave så lidt rod i det hele som muligt. Alt kan ske i det håndboldjuridiske system, så lad os nu se, siger Martin Falk Rømer.

Hvis Turneringsudvalget kommer frem til, at TMS skal trækkes ud, så ender den afgørelse igen hos Håndboldens Appelinstans.

TMS Ringsted vil gå hele vejen i denne sag.

arrow Frilund nyder stort ansvar hos TMS
24. april 2019 kl. 10:07 Opdateret: kl. 10:07
arrow TMS-trup er næsten på plads
24. april 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:58
arrow Nyberg ny assistent i TMS
24. april 2019 kl. 08:14 Opdateret: kl. 08:14