24. april 2019
Amalie Wulff spillede generelt en fin kamp og scorede seks mål i den spændende kamp. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Amalie Wulff spillede generelt en fin kamp og scorede seks mål i den spændende kamp. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde fik point mod tophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde fik point mod tophold
Sport DB - 12. januar 2019 kl. 15:29
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et rent drama fik Roskilde lørdag 26-26 i udekampen mod DHG.

For en gangs skyld kom Roskilde ind til en kamp mod DHG som klare underdogs, for med fire nederlag på stribe var Roskilde gledet ned på 8. pladsen i rækken, mens odenseanerne før kampen lå med helt oppe i toppen.

Den del var dog ikke umiddelbart til at se fra kampens start, hvor Roskilde gik optimistisk til opgaven over hele linjen - og konstant formåede at lægge pres på DHG-forsvaret. Eksempelvis sad indspillet til stregspiller Louise Mott lige i skabet i kampens start, og efter 10 minutter havde hun nettet tre gange - til Roskilde-føring på 5-4.

Udeholdet kom også foran med overraskende 8-5, men så var det som om, der gik grus i det sjællandske maskineri for en tid. Pludselig blev de hvidblusede ramt af mange af de fejlafleveringer i angrebet, som sæsonen har været så fuld af, og i løbet af fem minutter fra det 13. til det 18. minut gik stillingen fra de 8-5 til Roskilde til nu 10-9 til DHG.

Det betød imidlertid ikke, at de fynske favoritter nu bare begyndte at løbe Roskilde over ende. Faktisk blev resten af den i øvrigt velspillede og underholdende 1. halvleg ganske jævnbyrdig. Og så kunne udeholdet gå til pause foran 16-14.

Otte minutter inde i 2. halvleg var Roskildes føring væk, da DHG fra højre fløj gjorde det til 18-18, og efterhånden begyndte man at ane trætheden hos gæsternes meget smalle trup: Blot 12 spillere havde træner Anders Knudsen på holdkortet - mod DHG's 16.

Dén forskel i udskiftningsmuligheder så i længden ud til at blive afgørende, for hjemmeholdet virkede klart mere friske end Roskilde i kampens sidste 20 minutter. Til gengæld fightede sidstnævntes få spillere, så det var en fryd for øjet, og med 12 minutter igen kunne Nanna Stormly bringe Roskilde foran med 23-21.

Med fem minutter igen kunne Cecilie Dalmose have bragt Roskilde foran med 25-24, men for første gang på otte (!) forsøg brændte Dalmose på straffekast. Hun var ellers absolut sikkerheden selv fra de syv meter.

De sidste to minutter blev rent drama med brændte chancer i begge ender, men sølle to sekunder før tid fik DHG udlignet til 26-26. Surt for Roskilde, men trods alt et point i en meget svær udekamp.