13. juni 2021
Michael Madsen skal ikke revolutionere noget i AB, men snarere være indpisker.  Foto: Anders Kamper
Michael Madsen skal ikke revolutionere noget i AB, men snarere være indpisker. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michael Madsen skal få AB's skude på ret køl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Madsen skal få AB's skude på ret køl
Sport DAGBLADET - 22. december 2017 kl. 13:58
Af Kasper Nørgaard Hansen

Da kantspilleren Michael Madsen tilbage i 1996 skiftede fra Avarta til AB var det ikke bare et goddag til professionel fuldtidsfodbold i Superligaen - det var også starten på Madsens vel nok tre bedste sæsoner som fodboldspiller i det hele taget.

Under særligt Christian Andersen udviklede Madsen sig fra at være lidt en marginalspiller i klubben - som det havde været tilfældet i venstrebensspillerens første halvår - til at være én af holdets absolutte nøglespillere. Det fortsatte således i et par år, inden han i 1998 røg på udlandseventyr i italienske Bari.

I dag ser Michael Madsen da særligt tilbage på AB-tiden som de lykkelige år i karrieren.

- Jeg havde en fantastisk tid i AB under Christian Andersen. Han var en mand, der virkelig troede på mig, siger Madsen kort - inden han tilføjer, at tilhørsforholdet til de grønblusede har strakt sig langt længere end dét:

Han har haft en papsøn, der spillede i klubben, han har trænet oldboys i Gladsaxe og firmaet »Jespers Torvekøkken«, hvor træneren arbejder til daglig, er sponsor i AB. Så som han siger:

- Jeg har jo haft min stort set daglige gang i AB i flere år, så på mange måder er det hér da som at komme hjem, forklarer Michael Madsen.

Dengang han selv spillede for »akademikerne« og en syv-otte år frem var de grønsblusede en absolut fast del af Superligaen og man vandt sågar bronzemedaljer et par gange. Siden er der der mildt sagt faldet megen regn over Gladsaxe Stadion, og nu hvor Madsen tiltræder i klubben skal man i foråret ud og spille nedrykningsspil i 2. division. Unægtelig noget af en forskel. Træneren ser dog frem til ophaven med sædvanlig stor gejst og ildhu.

- Jeg glæder mig helt vildt. Jeg glæder mig fandme til den opgave, der venter. Men det bliver også en kæmpe opgave at få vendt skuden derude. Det er en klub, der har haft utrolig meget modgang i en årrække, og det skal der rettes op på, siger han - og føjer til:

- Jeg kender mange af spillerne og har jo set dem spille mange mange. Det som jeg skal ind og bidrage med på den korte bane er noget kultur, noget begejstring, glæde og entusiasme. Der skal stilles nogle flere krav til de spillere, som jeg føler spiller lidt på 80%. Hvis man stiller mange krav, er man også bare tættere på at vinde fodboldkampe, helt banalt.

Han vil kort sagt hverken revolutionere tingene i AB på eller uden for banen - han skal være den indpisker, som AB måske har manglet i noget tid.

Men mens Michael Madsen henover juleanden og ris a' la manden har søde tanker om sit nye trænereventyr, glemmer han dog på ingen måde bare lige tiden i Greve.

- Jeg var kørt pissesur i de fysiske forhold i Greve - men alt andet kommer jeg til at savne helt vildt. En skøn flok af drenge på førsteholdet, en kanongod bestyrelse og sådan kunne jeg blive ved. Og nu hvor jeg forlader klubben siger jeg ikke farvel, men hellere på gensyn.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM