18. januar 2021
Afslapning efter løbeturen mandag. Foto: Anders Kamper
Afslapning efter løbeturen mandag. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Uvished i FC Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Uvished i FC Roskilde
Sport DAGBLADET - 25. juni 2019 kl. 12:09
Af Anders Kamper

Kommentar: Ingen nye spillere og heller ingen træner i starten af anden uge af opstarten til den nye sæson.

arrow Læs også: Lettet Roskilde-anfører glæder sig over første punktum

Stilstanden hænger tungt i den varme luft i FC Roskilde, og det samme gør den nervekrig, som spillerne føler sig midt i overfor klubledelsen med klubejer Carsten Salomonsson i spidsen. Han ser hellere deres hæl end tå eller i det mindste spillerne gå markant ned i løn fra 1. juli.

Ønsket er, at de højst lønnede skal 60 procent ned i løn. Andre skal reduceres mindre. Det afhænger af lønniveauet for den enkelte spiller.

Det ønsker spillerne ikke, hvor mange allerede er rejst og hvor Mark Gundelach (HB Køge) og Patrick Da Silva (Lyngby) føjede sig til listen i weekenden. Tidligere er Andreas Bruus, Frederik Schram, Mikkel Nøhr, Marc Bredal og Anders Nielsen stoppet.

Tilbage nu er kontraktspillerne på fuld tid, Morten Nielsen, Mikkel Thygesen, Daniel Stenderup, Stefan Hansen, Emil Nielsen, Nicklas Halse, Nicolai Jessen, Robert Larsen, Frederik Vang, Nicklas Halse og Nicolai Vallys.

Dertil kommer Andreas Hermansen, Kyle McLagan og Yones Bakiz. De træner kun med om formiddagen, da de er på deltidskontrakter. Efter endt træning sendes de regulært hjem og er ikke med, når de andre spillere træner anden gang, og således er truppens opstart delt i to.

De tre spillere er blevet bedt om at ændre træningstiderne i deres kontrakter, så de kan træne om eftermiddagen (kl. 16.00), men det har indtil videre afvist, da de så vil modarbejde spillerne på fuldtidskontrakter, der træner formiddag.

Som modsvar til det har Carsten Salomonsson så krævet, at spillerne på fuld tid træner to gange dagligt, indtil de tre spillere går med til at ændre deres kontrakt...

Forvirret?
Sådan er tingenes tilstand i FC Roskilde netop nu, hvor talentchef Per H. Jensen er træner om formiddagen i mangel af en cheftræner, og så kommer assistenttræner Thomas Axel Madsen og træner holdet om eftermiddagen på den deltidskontrakt, han er ansat på.

Mandag eftermiddag var der således løbetræning i varmen til Nicklas Halse, Robert Larsen, Daniel Stenderup, Stefan Hansen, Morten Nielsen, Nicolai Vallys, Nicolai Jessen, Emil Nielsen og Mikkel Thygesen, mens de tre spillere på deltid holdt fri.

De fleste spillere har lov til at rejse kvit og frit indtil 1. juli, som er en skæringsdatoen for, hvornår Salomonsson trækker en streg i sandet og ser, hvordan situationen i truppen ser ud.

Hvis de nuværende spillere bliver, er der ikke sparet mange penge, og så bliver resten af året dyrt i lønninger for den i forvejen pressede klub.

Om FC Roskildes drift ligefrem er truet, er svært at spå om, men der er formentlig ikke løn til de nuværende spillere til ret langt hen på efteråret.

Sikkert synes det at være, at DBU Licensudvalg nu er direkte indblandet i, hvor FC Roskilde skal spille efter sommerferien.

FC Roskildes licensansøgning tidligere på året baserede sig nemlig på, at spillertruppen er gået på deltid og dermed markant ned i løn. Det er den altså ikke.

Hvis ansøgningen så ikke passer med virkeligheden, hvad så? Bliver FC Roskilde degraderet administrativt? Hvis det sker, vil det være noget helt nyt, og skal FC Helsingør så rykke op igen eller skal 2. division udvides med et hold?

Ydermere: Hvilken betydning har det, at stadionprojektet i Roskilde nu er udsat på ubestemt tid igen? Må FC Roskilde overhovedet spille i Rådmandshaven efter sommerferien uden varme i banen eller skal klubben til Køge, Slagelse, Gentofte eller Herlev?

I givet fald, så er FCR for alvor truet på eksistensen.

Alle de spørgsmål ventes der svar på meget snart, og sikkert er det, at den nye træner skal til at finde spillere, der kan gøre bredden i truppen noget større.

Mod Næstved onsdag eftermiddag kan der stilles med 12-14 mand plus nogle fra U19, men der skal flere til, og danmarksserie- og 2. divisionsspillere er efter alt at dømme på vej ind i truppen de kommende uger. Telefonen har allerede ringet hos nogle af omegnens spillere.

Når alt det er sagt, så lurer matchfixingsagen også et sted sammen med sagsanlægget fra eks-træner Christian Lønstrup mod FC Roskilde.

Det er ekstra varmt i Rådmandshaven i denne tid.

Anders Kamper er sportsredaktør på DAGBLADET Roskilde/Ringsted/Køge og følger blandt andet FC Roskilde tæt.

arrow OVERBLIK: Sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde
03. juli 2019 kl. 10:09 Opdateret: kl. 10:10
arrow FAKTA: Det siger reglerne om matchfixing
03. juli 2019 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:32
arrow DIF finder ingen beviser for ulovlig spiladfærd i FC Roskilde
03. juli 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:05
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?