24. april 2019
Ken Ecce er på benene igen - her sammen med Confidence. Foto: Thomas Olsen
Ken Ecce er på benene igen - her sammen med Confidence. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt travkusk ramt af blodprop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt travkusk ramt af blodprop
Sport DB - 19. december 2018 kl. 00:47
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han kunne lige så godt have siddet i en bil på hjem fra Fyn eller på en svensk motorvej langt væk, men nu var Ken Ecce hjemme i Fjenneslev ved Ringsted, da det skete: Sidste tirsdag blev han mere og mere svimmel, mens han trænede sine travheste, og Ken Ecce nåede også lige at ordne træningsbanen, inden han måtte lægge sig.

Han kom ikke op igen, før en ambulance kom til gården, da det viste sig, at Ecce var blevet ramt af en blodprop i hjernen.

Straks gik turen til Roskilde Sygehus, hvor han kom i trombolyse-behandling for blodproppen, så den kunne blive opløst. Og Ken Ecce slap ret billigt. Han var indlagt til torsdag, og i søndags var Ecce på banen i Charlottenlund - og tirsdag aften i denne uge var han i sulkyen på Jägersro-banen i Malmö.

- Jeg har fået det gule kort, som Ken Ecce siger med lunt grin, men med alvoren liggende bagved.

- Jeg var jo heldig, at jeg var hjemme, da det skete, og at min søn var der, og så kom min kone hurtigt hjem også. Hvis ikke, jeg havde været hjemme, så er det jo ikke til at vide, hvad der var sket, og det er måske meget godt. Jeg prostesterede godt nok, da de ville ringe 112, men det er jeg glad for i dag, siger Ken Ecce.

Han er sluppet uden direkte fysiske mén, men kan dog godt mærke en vis træthed i kroppen, der kommer hurtigere end den plejer.

- Motorisk er det ok, og jeg må så tage forbehold for, at jeg bliver hurtigere træt, siger Ecce, der er en af Danmarks flittigste - og mest vindende - travkuske med et farende liv på landevejen konstant. Et ugeprogram med Charlottenlund, Nykøbing F., Billund, Århus, Skive og en svensk bane er ikke unormalt. I samme uge. Flere dage i træk.

- Jeg synes jo ikke, jeg har travlt, men jeg farer jo land og rige rundt. Der er mange timer at tilrettelægge i Danmark, Norge, Sverige og Frankrig, og vi skulle da også lige tur/retur til Holland for to uger siden og hente en hund, vi havde købt. Det var 1500 km på et par dage, fortæller Ken Ecce.

Nu skal han køre løb fredag og søndag i denne uge, inden der er lidt julefri.

- Jeg skal ikke bare køre på næste år. Nu skal jeg lige vurdere og sortere, når jeg skal køre. Jeg vil jo gerne det her, men jeg vil også gerne opleve mine børnebørn, siger Ken Ecce.

- Det går stærkt, og det er jo altid naboen, det går ud over, men denne gang var jeg selv blevet nabo, som Ecce udtrykker det.