23. marts 2019
Martin Koch (med ryggen til) lykønskes af Jean Claude Bozga med sit første mål. I alt nåede Koch op på hele tre styk i kampen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Martin Koch (med ryggen til) lykønskes af Jean Claude Bozga med sit første mål. I alt nåede Koch op på hele tre styk i kampen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hattrick i HB Køge-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hattrick i HB Køge-sejr
Opdateret 20. september 2018 kl. 04:49
Sport DB - 19. september 2018 kl. 21:23
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HB Køge er tilbage på førstepladsen i 1. division, efter at holdet i onsdagens udsatte kamp besejrede Fremad Amager med hele 4-0. Efter en skidt 1. halvleg og en fremragende 2. halvleg, kort fortalt. Og efter et flot hattrick fra topscorer Martin Koch.

Efter 27 gabende kedelige minutter, kom kampens første reelle mulighed. Liam Jordan havde selv fremprovokeret et frispark en syv-otte meter uden for feltet, og frisparket tog han sig også selv af. Men det fine, indadskruede spark endte med, at bolden sneg sig 20 centimeter forbi sammenføjningen.

Efter 33 minutter kom HB Køge imidlertid foran, og det på et lidt pudsigt mål: Liam Jordan slap igennem på højrekanten og slog en fin bold ind midt i feltet, hvor Martin Koch sendte et kraftfuldt hovedstød af sted mod mål. Det lignede dog, at Amager-keeper Nicklas Dannevang havde fået reddet hovedstødet - men linjevogteren markerede efter et par sekunder, at kuglen havde været inde over stregen.

To minutter før pausen troede en del af tilskuerne i øvrigt, at Martin Koch havde scoret sit andet mål i kampen efter en ripost fra keeperen. Men dommeren dømte offside i situationen, og den så bestemt god nok ud.

Fem minutter inde i 2. halvleg var den der imidlertid for Koch: Dobbelt målscorer blev han på noget så sjældent som en assist fra målmand Andreas Hansen. Dennes udspark var ultra langt, og omkring hjørnet af straffefeltet skuldertacklede Koch udeholdets Ivan Stanic, som tog alt for let på situationen. Og så var Koch helt fri i feltet og sparkede bolden klinisk over i det lange hjørne til 2-0.

En hel time skulle der gå, før Fremad Amager var rigtig farlige: Den tidligere FC Roskilde-spiller Pierre Larsen fik presset sig forbi Marian Huja på en medløbsbold, og så hamrede Larsen bolden få centimeter over værternes mål. Der var reduceringen pludselig særdeles nær.

Men fem minutter senere blev det så i stedet til et hattrick for Martin Koch, da han temmelig nemt pillede bolden fra gæsternes Mike Mortensen, og så var der dømt solotur, inden angriberen udplacerede Dannevang i målet.

Så var der ellers dømt lige dele cruise control og legestue i de sidste 20 minutter, over de mere og mere frustrerede amagerkanere, og ingen af disse gad at koncentrere sig synderligt om at dække Jakob Johansson op, og så kunne han nemt heade bolden i nettet til 4-0 efter hjørnespark.