26. marts 2019
Magnus Haüser og HB Køge slog Lyngby. Arkivfoto
Magnus Haüser og HB Køge slog Lyngby. Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge brændte straffe - men vandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge brændte straffe - men vandt
Sport DB - 18. november 2018 kl. 15:22
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et par hundrede medrejsende fans fra Lyngby Boldklub stod for stemningen, da HB Køge spillede den sidste hjemmekamp nogensinde på det, der nu hedder Capelli Sport Stadion, men også er Herfølge Stadion.

Græsset har lagt underlag til hundreder og atter hundrede kampe, guldfejring, opture, nedture, gigant skuffelser, tacklinger og høje albuer.

I den sidste kamp var Lyngby altså gæster, og her skulle HB Køge for at vinde for første gang i otte kampe og stoppe nedturen i tabellen.

Lyngby har også deres at se til i bunden af tabellen med nedrykningsstregen tæt på, så der var masser på spil i den sidste betydende kamp.

For hjemmeholdet fik den en ønskestart efter syv minutter, da Nicolaj Madsen sparkede i muren i feltet, og her så dommeren en høj arm. Straffe. Det brændte Martin Koch dog på det skammeligste, og så var der tænding i kampen, der udviklede sig en evig løben mellem felterne med et par gavmilde forsvar.

HB Køges bestod backerne Ricki Olsen og Mathias Høst, mens Christian Enemark og Henrik Madsen som ventet afløste de karantæneramte Jean Claude Bozga og Marian Huja.

De sloges forbilledligt i en medrivende kamp med masser af nærkampe og dueller.

Efter pausen blev det så en Herfølge-dreng i skikkelse af Martin Jensen, der satte fut i løjerne med 1-0 efter en klumspil, og Jensen sendte siden en yderside på stolpen tæt på 2-0, altså.

Målet kom dog ved Jakob Johansson efter 69 minutter, og Martin Koch slog til, da han vandt en løbe- og nærkamp i løb mod mål og udplacerede Mikkelsen.

3-0, og HB Køge var på vej mod den bedst tænkelige sidste kamp på banen i Herfølge, og det fik holdet.
Lyngby pressede godt på, men evnede ikke at skabe store chancer, og deres ellers feststemte fans endte med at råbe "Strudal, raus!" til deres egen træner.
HB Køges tilskuere rejste sig op til sidst og klappede af holdet.
Nu er det slut i Herfølge.
HB Køge rykker til Køge efter nytår.