22. marts 2019
Henrik Madsen drømmer om Superligakampe på det nye stadion i Køge, men der er lang endnu. Foto: Anders Kamper
Henrik Madsen drømmer om Superligakampe på det nye stadion i Køge, men der er lang endnu. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge-anfører: Stop Superliga-snak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge-anfører: Stop Superliga-snak
Sport DB - 22. september 2018 kl. 11:21
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det har været en fremragende start«.

HB Køges rutinerede midtbanespiller, Henrik Madsen, kan ikke skjule tilfredsheden med, at hans hold ligger nummer et i 1 division efter en sæsonstart uden sidestykke.

Ni kampe har resulteret i syv sejre, og holdet fører an med 21 point, tre flere end Viborg.

- Vi har været dygtige, og så er vi sindssygt godt forberedt til alle kampene. Karlsen og Daugaard går virkelig i dybden med alt, der er video, vi træner godt, og som spillere er vi godt klædt på. Det er en stor del af det. Vi ved, hvad der venter os, og vi ved, hvad vi skal gøre. Gameplanen bliver fulgt, og så kender alle deres opgaver, siger Madsen.

- 1. division er bare sådan, at kampene afgøres på dagen fordi alle hold er så lige og tætte, at dagsformen er afgørende. Derfor skal man være der mentalt hver gang, men vi har også fået samlet en rigtig god gruppe spillere, og der må jeg bare rose Per (Rud, red.) og trænerne. De nye passer rigtig godt ind i klubbens dna, de er faldet til sammen med os få, der har været der lidt længere. Vi har været gode til at indlemme dem i truppen, og vi har jo både fået gode unge, men også rutinerede spillere, siger Madsen.

- Den blanding har vist sig fantastisk, og træningsmiljøet er virkelig som det skal være, og hvis det ikke er der, så får man ikke spillet ud i kampene, og det er der hos os.

Og du er vel en af garanterne for det gode træningsmiljø?

- Ja, blandt andet, og som en af de rutinerede skal jeg vise vejen, men også som en, de yngre spillere skal kunne læne sig op ad. Min dør er altid åben, og de er velkommen, og så skal jeg nok gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe og klæde dem på. Det er en af mine opgaver, siger Madsen, der er eneste mand tilbage i truppen fra, da han startede i vinteren 2016 under Henrik Lehm.

Resten er skiftet ud undervejs, og alene i år er der skiftet 12 spillere ud. Alene i sommer er ni nye spillere kommet til. Også på den baggrund er 1. pladsen bemærkelsesværdig.

- Den store udskiftning og de spillere, der er hentet, viser jo bare, at man arbejder på den rigtige måde. Ellers kunne man ikke gøre det og præstere, som vi har gjort.

Er du begyndt at drømme om Superligaen?

- Jeg griner lidt af det! Jeg har prøvet det her nogle gange før, og nu bliver folk forvænt med, at vi vinder hver gang. Der kommer jo mere og mere pres på, men det er jo ikke vores plads deroppe. Vi er stadig under opbygning med ny træner og mange nye spillere, og at det så er gået så hurtigt med at spille os sammen, det er fedt og viser, at vi er på vej. Tabellen fokuserer vi ikke på, men vi nyder det, og så alt det der med Superliga, det fokuserer vi ikke på. Der er vi ikke. Overhovedet.

Det skal du jo sige...
- Nej! Vi er ikke engang 1/3 hen på sæsonen, og den er bare så lang endnu, så nej. Vi har fokus på, hvor vi kan forbedre os, og der er meget. Der er masser af udviklingspunkter endnu.

Sprudler af selvtilllid
Men syv sejre i ni kampe...

- Det er fantastisk, og vi tager succesen til os og sprudler af selvtillid. Vi skal ikke bruge fem chancer for at score - en eller to er nok, og det er bare dejligt, at vores angribere hugger boldene ind! Koch og »Jo« er højt på topscorerlisten, så det fungerer for os. Nu skal vi holde fast, og igen: Det handler om at dygtiggøre sig hele tiden.

Men du drømmer vel om Superliga i Køge på et nyt stadion?

- Da jeg kom hertil, så jeg da et spændende projekt under opsejling, men nu er jeg den eneste spiller tilbage fra dengang...det er ironisk. Superligaen er da en drøm, og nu bygger man nyt stadion ved Køge Boldklub, hvor min professionelle karriere startede som 19-årig. Det er meget nostalgisk, og det kunne da være fedt at spille Superliga der. Men vi er der altså ikke endnu, betoner 35-årige Madsen, der har kontraktudløb til sommer, men gerne tager en tørn til. Han er fit og føler sig ikke færdig på nogen måde.

- 35 er kun et tal... Jeg kan sagtens udvikle mig som spiller og blive bedre, og det vil jeg. Vi må se, hvordan det udvikler sig, og hvis jeg bliver alvorligt skadet, så er det jo en anden situation pludselig. For mig handler det om at præstere og give alt, hvad jeg har for at få gode resultater.

Søndag gælder det Helsingør.
- Det er et godt hold, der har underpræsteret en smule, men vi er hjemme og er ved at opbygge et rigtigt fort der og skal fortsætte med det. Vi er godt forberedt og skal fortsætte den udvikling, vi er inde i med og uden bolden, og vi glæder os rigtig meget til at spille kampe for tiden.

Ikke så mærkeligt...