17. december 2017
Rasmus Holmager havde håbet at komme meget længere i fodboldkarrieren, men nu er den slut på grund af rygsmerter. Foto: FC Roskilde
Rasmus Holmager havde håbet at komme meget længere i fodboldkarrieren, men nu er den slut på grund af rygsmerter. Foto: FC Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCR-målmand stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCR-målmand stopper
Sport DB - 12. oktober 2017 kl. 12:38
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rasmus Holmager var indlemmet i FC Roskildes 1. holdstrup og havde tænkt sig at give såvel Frederik Schram om Frederik Vang kamp om pladsen i målet. Så langt nåede han ikke. Holmager stoppede karrieren i denne uge, hvor målmandshandskerne blev lagt på hylden.

Årsagen er hele tiden tilbagevendende smerter på grund af slitage i lænden. Det mærkede 20-årige Holmager første gang til for få år siden, og med mellemrum er smerterne dukket op.

Først i foråret, og her i starten af efterårssæsonen er de kommet igen. Nu er det ikke værd at tage kampen længere.

- Til tider har jeg haft rigtig ondt, og nogle gange har det været svært at få sokker på, fortæller Rasmus Holmager.

- Lige nu er det bedre end i foråret, og jeg er ved at bygge mig op igen, og så skal jeg være smertefri igen, men jeg vil ikke risikere at få ondt hele tiden,. og derfor stopper jeg, fortæller målmanden, der i noget tid har anet, hvor det bar hen.

En MR-scanning, der viste billeder af slidte led, gjorde beslutningen om karrierestop noget lettere.

- Jeg vidste, hvor det var på vej hen, så jeg er afklaret med det. Jeg har talt en del med klubbens fysioterapeut (Morten Walldo, red.), der var noget lignende igennem. Jeg kunne godt fortsætte, det er det ikke værd, for der er også et liv udenfor fodbolden, siger Holmager.

- Jeg har måske været lidt mere skrøbelig end andre i forhold til at kunne klare, hvad man skal som målmand. Man får nogle knubs, og det slider at være målmand, og det har taget hårdt på mig.

- Jeg er lidt ærgerlig, for jeg har brugt rigtig meget tid på fodbold, og lige siden jeg var lille har jeg trænet hårdt. Jeg nåede langt, og derfor er det da ærgerligt, at man skal stoppe i en alder af 20 år fordi kroppen ikke kan følge med. Jeg skal passe på mig selv, det er det vigtigste, siger den nu tidligere målmand.

Rasmus Holmager bor og kommer fra Albertslund, hvorfra han skiftede til Hvidovre, inden han kom til FC Roskilde i november 2015 som 2. års U19-spiller. Kort efter blev han indlemmet i 1. holdstruppen.

I stedet for fodbold har han kastet sig over svømning.

- Det styrker ryggen, og hvis det så bliver rigtig godt, så kan kortere triatlon-distancer måske komme på tale. Det må tiden vise, siger Rasmus Holmager.

Han er i gang med sit andet sabbatår efter studentereksamen sidste sommer, og næste år begynder han formentlig at studere medicin på universitetet.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk