24. oktober 2019
Nicolai Vallys (11) har scoret til 1-0. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Nicolai Vallys (11) har scoret til 1-0. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Roskilde reddede et sent point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Roskilde reddede et sent point
Opdateret 21. april 2019 kl. 21:43
Sport DAGBLADET - 21. april 2019 kl. 15:39
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var pudsigheder og en del tekniske vanskeligheder en bane, hvor støvskyerne stod op som led i en tiltrængt og knapt nok færdig forbedring af Roskilde idrætspark.

Og der var labre detaljer samt både fine og finurlige scoringer, da FC Roskilde påskedag havde besøg af Fremad Amager i fodboldens 1. division.

Vejret var der heller ikke nogle, der brokkede sig over - ikke på solsiden i hvert fald. Så underholdningen var tip-top for det upartiske øje.

Resultatet 2-2 var også svært at brokke sig over uanset trøjefarve, for hvilken chance er størst - et straffespark eller en friløber med målmanden nærmest ude af stand til at gribe ind.

De to hold skiftedes straks fra start til at have artige muligheder, men der gik en halv time, førend der var hul igennem til netmaskerne. Nicolai Vallys headede Patrick Da Silvas skarpe hjørnespark i kassen til 1-0 føring til roskildenserne.

Glæden blandt hjemmepublikum varede kort. BAre fire minutter efter snød den tidligere FCR-raket Pierre Larsen »oplægger« Da Silva i venstre side af Roskilde felt, trak sig til oplagt skudmulighed og afleverede på tværs til Lucas Ohlander, der fornemt scorede bag om eget støtteben.

1-1, og det lignede en pausestilling, men Mark Gundelach ville i sin første »starter« i et halvt år for småskadede Anders Nielsen lige på et sidste raid. Han blev tacklet effektfuldt på midten af venstre forsvarsspiller Thor Lange, der tog turen frem, drejede om sig selv, snuppede et par træk mere og så hamrede bolden utageligt ind bag Frederik Schram til 1-2.

Det resultat kunne hjemmeholdet ikke bruge til noget i sin kamp i bunden, så der blev blæst til mere vedvarende angreb i anden halvlegs lette medvind.

Det kom en del omstillingsmuligheder ud af for amagerkanerne, der også fik den første og største mulighed efter ti minutter.

Og de fik den vitterligt, for kors for et sløjt forsøg på en tilbagelægning af Daniel Stenderup, da Samison Iyede blev sendt helt alene med Frederik Schram, der dog kunne ånde lettet op, da Iyede afsluttede lige om stolpen.

Trods fine indhop af først Nicolai Jessen og så Morten Nielsen kastede det ikke rigtigt udligningsmuligheder af sig, så ind også med Kyle McLagan i det sidste kvarter og op i angrebet med ham og anfører Stefan Hansen.

Amerikaneren fik muligheden, da Morten Nielsen chippede bolden lige ind i hovedet på ham, men der kom ingen fart i hovedstøddet, så 1-2 stod der stadig, da Nicolai Vallys blev hevet ned i feltet af Pierre Larsen til straffespark med 84 på stadionuret.

Vallys sparkede selv - med svagt, så den tidligere FCR-keeper Nicklas Dannevang klarede forsøget fra de 11 meter.

Men forløsningen kom, da uret tikkede hen på 88 og da Kyle McLagan headede en lang bold videre frem til Morten Nielsen, der løb i feltet og uden problemer udplacerede Dannevang til 2-2 og et point på kontoen.