15. december 2019
Det er sjældent, at en indhopper i marken bærer nummer 1, men Cesar Santin kan bære det.  Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

Det er sjældent, at en indhopper i marken bærer nummer 1, men Cesar Santin kan bære det. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Køge Nord delte med Valby og Santin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Køge Nord delte med Valby og Santin
Opdateret 20. juli 2019 kl. 20:09
Sport DAGBLADET - 20. juli 2019 kl. 18:48
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2-2 endte det, da Køge Nord FC spillede sin første kamp som danmarksseriehold lørdag hos Fremad Valby.

Det var samtidig sommerens første træningsdyst efter Greves aflysning tirsdag, og for enkelte af gæsterne på den anden side af hækken af Valby idrætspark var det såmænd også sommerens første leg med bolden, selv om Køge Nord har været i gang i små to uger efter den korte ferie, der blev til ovenpå den knusende 6-0 sejr over Frederikssund i finalen mellem de to sjællandsserievindere.

De to hold skal mødes i turneringen også - den sidste dag i august i femte spillerunde - og umiddelbart bedømt er det køgenserne, der skal lære mest, hvis de vil have point til den tid. Fremad Valby var ret beset bedst-spillende, mens chancefordelingen var nogenlunde lige.

Eller som den spillende assistenttræner Henrik Volquardsen udtrykte det:

- Vi skal åbenbart komme bagud, før vi gider spille ordentligt.

Han sagde det med et smil på læben, men noget var der om det. To gange kom Fremad Valby foran, og to gange udlignede Køge Nord lige efter.

Det blev 1-0 efter 11 minutters spil, da Alexander Back headede et hjørnespark tilbage til manden ved flaget. Han lagde så bolden tæt ind under mål igen, og denne gang dumpede kuglen ned lige foran Mathias Foged, der skubbede den i mål bag Emil Løfgren, som afløser ferieramte Frederik Hansen.

1-1 efter 12 minutter, da Volquardsen høvlede en lang tværpasning frem til Mathias Thanner. Han blev tacklet på feltets kant af den fremstormende keeper, og returbolden sendte Can Güler køligt i tomt mål.

Efter at have været under solidt pres i et dusin minutter brugte Køge Nord samme opskrift. Denne gang var det bare Jonas Jørgensen, der med en »længder« fik ram på Thanner, som denne gang fik driblet sig uden om Mark Wheeler. Vinklen blev imidlertid for spids, så afslutningen sad i sidenettet.

1-1 efter første halvleg, og midtvejs i anden var Køge Nord-anfører Basti Abildå i foræringshjørnet. Wanda Ncube huggede til den »fine« aflevering, Jonas Jørgensen fik blokeret i første omgang, og da Mohsen Charrat bankede til riposten fik Basti Abildå gjort skaden god igen med en blokering til hjørnespark.

Køge Nord-anføreren var kort efter arkitekt til Can Gülers indlæg, som Lasse Skovsager sendte snert forbi, mens Mustafa Simsir med godt et kvarter igen var på solotur mens afsluttede i sidenettet.

Fremad Valby havde for sin del en masse optræk til muligheder - og så havde de såmænd Cesar Santin på bænken til at sætte ind i en allerede temmelig giftig offensiv. Det kan godt være, at den tidligere brasilianske målæder i FC København er rundet de 38 år og kun hygger sig i Fremad Valby, fordi han er gode venner med cheftræneren - men han kan stadig ting, der kan få Patrick Nordahl og Jonas Jørgensen til at sætte sig på halen.

Og så kunne han også falde relativt nemt, da Alexander Back i sidste ordinære minut måtte gribe fat i ham lige uden for feltet. Rødt kort til Back, og frisparket sendte Mohsen Charrat i muren med et hårdt højrebensspark - hvorpå ham flot flugtede riposten i nettet til 2-1 med venstre.

Minuttet efter havde Mustafa Simsir igen bolden i sidenettet, men Køge Nord fik udlignet. Der skulle bare lige gå et par minutter mere - så var Basti Abildå klar til et kort aftræk på Philip Meizners indlæg efter en lang bold fra Lasse Skovsager.

Her billeder fra kampen. Foto: Jeppe Lodberg