30. juli 2021
Lars Jacobsen og Daniel Agger taler dagens træning igennem. Foto: Anders Kamper
Lars Jacobsen og Daniel Agger taler dagens træning igennem. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilfredse HB Køge-trænere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilfredse HB Køge-trænere
Sport DAGBLADET - 22. juni 2021 kl. 08:58
Af Anders Kamper

Fredag, lørdag, mandag.
Tre træninger er ingenting, men hvadenten man er ny spiller eller ny træner, så er det timerne på træningsbanen, der tæller, og dem har Daniel Agger og Lars Jacobsen endnu ikke haft mange af i spidsen for deres spillere i HB Køge.

Mandag går ved frokosttid ankom truppen på gåben til Griffen Spa Hotel i Rønne, efter at de havde gået turen de få hundrede fra Ystad-færgen nede i havnen.

Fra regn og rusk på Sjælland til sol og sommer på Bornholm, og på en brandvarm kunstgræsbane på Rønne IK´n s anlæg vil spillerne blive banket igennem et hav af øvelser i hele denne uge, så de kan blive spillet sammen og Agger/Jacobsen få et indtryk af, hvad de har at arbejde med.

Bornholms Brand Stadion hedder banen såmænd, og for trænerne handler det stadig om tekniske øvelser i et væk samt at tale sammen spillerne imellem.

De fleste kommandoer kommer på engelsk af hensyn til Adedeji, Cavnic, Effiong og Bruninho, og de er ikke til at tage fejl af:

- Jeg vil have, at I skal tale sammen! Sebastian, du har ikke sagt noget endnu! I er nødt til at snakke sammen! lød det igen og igen fra Lars Jacobsen, mens Daniel Agger er mere lavmælt. Indtil videre. Han ved godt, hvad han vil, og trænerne er godt tilfredse efter blot tre træninger.

- Det var jo voldsomt varmt at træne, men det var en positiv træning. Tingene fungerer, og spillerne skulle lige i gange efter turen herover. Det handler om at få spillerne i form, og så skal de forstå den måde, vi godt vil spille fodbold på. Vi tager lidt ad gangen, men vores pres er i fokus, og det vil det være noget tid fremover. De skal også tale mere sammen, men det er der ikke noget nyt i, siger Agger i bilen, mens han og Jacobsen transporteres ind til autografskrivning i en sportsforretning i centrum af Rønne.

Vi kører med, da programmet på lejren er ret stramt.

- Der skal snakkes meget mere, og det er også vores fokus hele tiden, også i sæsonen, hvis det ikke er godt nok. Vi er i en opstart nu, og der er god tænding og fart på. Deres form ser fin ud, og vi ved jo godt, at det hele ikke kulminerer på tredjedagen i preseason!

Det taktiske er allerede i gang med de valgte øvelser.

- Der skal læres nogle ting, men det skal nok komme, siger Agger efter tredje træningsdag på banen.

Lars Jacobsen:
- Det har været rigtig godt. Vi har set lovende takter, og spillerne er mødt op med den rigtige mentalitet og attitude. De har taget imod vores ting med god stemning og åbne øjne, og der har nærmest været for meget tænding på, men det tager vi som et positivt tegn. De nye kommer med det udtryk, vi havde håbet på.

Er I selv ved at indfinde Jer i trænerrollen?

Jacobsen: - Måske har der været lidt bekymringer, men det er faldet naturligt for os alle. Det var fungeret pissehamrende godt. Alle tager et stort ansvar, og sådan skal det være.

Agger: - Vi har haft meget godt styr på det. Man kan kun forberede sig til et vist punkt, men vi er forberedt, og det giver gode træninger.

Bilen er fremme ved sportsforretningen, hvor en kø på 25-30 meter af forventningsfulde børn og forældre venter på de tidligere landsholdsspilleres ankomst.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?