4. juli 2020
Michael Mørkøv - hér under et gadeløb i Haslev sidste år. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Michael Mørkøv - hér under et gadeløb i Haslev sidste år. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mørkøv om Mads P: Han er virkelig et godt menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mørkøv om Mads P: Han er virkelig et godt menneske
Sport DAGBLADET - 17. oktober 2019 kl. 22:28
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jubelscenerne, skåltalerne og de mange fejringsarrangementer har lagt sig, og hverdagen har atter ramt den danske cykel-andedam.

Men selv om der er gået små tre uger, siden den 23-årige Tølløse-dreng Mads Pedersen kørte først over stregen som en sensationel verdensmester i engelske Harrogate, er han stadig manden som alle taler om i dansk cykelsport. Og ikke mindst landsholdskollegerne fra det berømte VM-løb ser stadig tilbage på det ellers iskolde og sjaskvåde race med stor glæde.

Ikke mindst når talen falder på netop »Mads P.« Og én af de ryttere, som ikke tøver med at lange roser af sted i retning af verdensmesteren er Michael Mørkøv fra Deceunick Quickstep-holdet. Én af de mest rutinerede landsholdsryttere med en stor karriere bag sig - ikke mindst med stor hæder opnået på banen. Helt tilbage i 2008 var han f.eks. en del af dén danske kvartet, der sikrede sig OL-sølv i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Dengang i Beijing var Mads Pedersen en lille knægt på 12 år, men på trods af den store forskel i både alder og cykelerfaring er Mørkøv fuld af lovord om unge Pedersen.

- Det var - og er - i mit hoved helt uvirkeligt, at Mads seriøst har vundet elitelinjeløbet ved VM. Det er kun noget, man har drømt om, men aldrig troet realistisk for en rytter fra vores lille land. Og hér taler jeg både som professionel cykelrytter, men også som dansk cykelsportsfan, indleder Mørkøv, som oven i tilføjer, at han »naturligvis er meget stolt at have været en del af VM-holdet dén dag«.

Michael Mørkøvs syvende elite-VM, i øvrigt, mens det var Mads Pedersens allerførste. Kontrasterne synes at blive ved med at tårne sig op - men respekten for den unge knøs er omvendt enorm.

- Mads er virkelig et godt menneske, ganske enkelt. Han er helt enormt grounded, og hvis jeg var hans forældre, ville jeg være helt utrolig stolt af dén dreng de har opfostret. Og hér mener jeg som menneske - for hans cykelkvaliteter er jo et kapitel for sig, lyder det storrosende fra Quickstep-rytteren, der blot føjer til.

- Fra første gang, jeg mødte Mads som 19-20-årig for nogle år siden - det var på en træningstur et sted på Sjælland - der fik jeg bare et utrolig godt indtryk af ham. En ualmindeligt moden mand for sin alder, og netop den ansvarsfuldheld tror jeg er dét, der har bragt ham til dér, hvor han er i dag. Han tager tingene oppefra og ned, og han var ikke nervøs, selv da han sad i finalen af VM-løbet og skulle køre om guldet.

Spørgsmål: På det rent cykelmæssige plan virker det udefra som om, Mads Pedersen kan klare kulde og »møgvejr« meget bedre end de fleste andre. Oplever du også dét?

- Kort sagt, ja. Mads er vist bare bedre rustet til det end så mange andre, og han har vist sig at præstere allerbedst, når vejret er værst. Han er en stor og stærk fyr, som aldrig fryser! Personligt har jeg lige modsat en kæmpe udfordring, når vejret er sådan - men det er vist også mere »normalt«, konkluderer Mørkøv med et grin.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?