26. maj 2020
Kristian Lindberg fik 22 minutter mod Vejle torsdag. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Kristian Lindberg fik 22 minutter mod Vejle torsdag. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lindberg vil vise sig frem - men han har travlt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindberg vil vise sig frem - men han har travlt
Opdateret 20. september 2019 kl. 14:04
Sport DAGBLADET - 20. september 2019 kl. 13:09
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Angriberen Kristian Lindberg blev aldrig den HELT store succes i FC Roskilde, da han var i klubben fra september 2016 til juli 2018.

Otte mål i 48 kampe for FCR blev det til, og selv om dét ikke nødvendigvis er en forfærdelig statistisk, er det lidt mere »midtbane-tal« end det er tal, der vidner om en sand målmaskine. Lindberg var da også i sin sidste tid i Rådmandshaven havnet mere og mere på bænken, og hér skiftede han så sidste sommer til Lyngby, da muligheden bød sig.

Hér blev det til tre mål i 21 kampe i løbet af sæsonen 2018/2019, og det var altså heller ikke »giftighed« nok til at Lyngby ville forlænge med Lindberg. Så den 1. juli i år stod angriberen ganske uden klub, og det gjorde han så lige indtil i onsdags.

- Jeg fik et opkald fra klubejeren (Carsten Salomonsson, red.) tidligere på ugen, og allerede onsdag var jeg så med ude og træne med holdet første gang. Og det gik sådan set udmærket, og så lavede vi en aftale. Det er gået vildt hurtigt, fortæller den nu 25-årige angriber efter kampen mod Vejle torsdag aften.

Hér kom Kristian Lindberg såmænd også allerede i aktion; om end på et lidt utaknemmeligt tidspunkt. For da han kom på banen med 22 minutter igen, var hans holdkammerater efterhånden kørt så meget møre af den kværnende Vejle-maskine, at bolden stort set udelukkende befandt sig på FCR's banehalvdel. Ikke det sjoveste for en angriber.

Ikke desto mindre er han enormt glad og tilfreds med at være tilbage i FC Roskilde for anden gang i karrieren - også selv om kontrakten er meget kort. Ja, faktisk løber den kun året ud - og er en direkte konsekvens af, at Mileta Rajovic lige nu virker til at være langtidsskadet med dét knæ, der ikke synes at ville hele fuldstændigt.

Lindberg er udmærket klar over, at han med andre ord er inkaldt som angrebsreserve for førstevalget Monday Etim - men derfor kan man jo stadig godt få en masse godt ud af opholdet i FCR, mener han.

- Jeg må sørge for at komme så hurtigt i topform som overhovedet muligt, og så ellers bare prøve at gribe chancen hver eneste gang, jeg kommer på banen, siger den tidligere FCN- og Lyngbyspiller og tilføjer, at han ikke har trænet med i nogen klub de seneste måneder - som man ellers tit hører om, når klubløse spillere skal holde formen ved lige.

- Men jeg løbetræner rigtig meget, så jeg er faktisk i super fin form rent konditionelt. Så når jeg snakker om gerne at ville i topform i løbet af det næste stykke tid, mener jeg primært i forhold til boldføling, løbemønstre og sådan.

Der er kun godt to måneder til efterårssæsonen slutter, så du skal vel om nogen ud at vise dig frem hér i FC Roskilde?

- Ja, det er mega vigtigt! Jeg har fået en chance nu, og selv om det kun er en korttidskontrakt, så er det stadig meget bedre end det udgangspunkt jeg havde for tre dage siden.

- Så jeg må bare vise den bedste udgave af mig selv, og så kan jeg forhåbentlig spille mig til en ny og lidt længere kontrakt - enten hér eller i en anden klub, konkluderer Kristian Lindberg.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?